Hangisi Size Uygun: Bilmeniz Gereken Yoga Çeşitleri

Hangisi Size Uygun: Bilmeniz Gereken Yoga Çeşitleri

Yoga, dünyanın en popüler fitness uygulamalarından biridir. Bedenin, ruhun ve zihnin bütünselliği olarak tanımlanabilir. Birçok farklı yoga türü vardır ve hangi yoga stilinin sizin için doğru olduğunu bulmakta zorlanabilirsiniz. Çoğu yoga tarzı aynı temel yoga nefes çeşitleri ve asana denilen yoga pozlarına dayanır, ancak bir stilin deneyimi diğerinden radikal olarak farklı olabilir. Yogaya nereden başlayacağınızı kolaylaştırmak için yoga çeşitlerini ve temel özelliklerini ana hatlarıyla bilmeniz önemlidir. İşte, yoga çeşitleri ve farkları...

Yoga Çeşitleri Nelerdir?

Hangi yoga tarzını seçerseniz seçin, genel sağlık durumunuza fayda sağlayabilirsiniz. Düzenli olarak yapılan yoga; esnekliğinizi artırır, kas dokunuzu güçlendirir, enerjinizi artırır, ruhsal ve zihinsel olarak rahatlamanızı sağlar.

Hatha Yoga

Yoganın tüm fiziksel duruşlarını kapsayan hatha yoga, fiziksel bir pratiğe dayanan diğer tüm yoga stillerini (ashtanga, Iyengar, vb.) ifade eder. Hatha yoga dersleri yeni başlayanlar için en iyisidir, diğer yoga stillerinden daha yavaştır. Eğer yogada yeni iseniz, hatha yoga harika bir giriş noktasıdır.

Vinyasa Yoga

Yoga stüdyolarında ve sınıflarında yaygın olarak öğretilen vinyasa yoga oldukça popülerdir. Nefesi hareketle ilişkilendirmek anlamına gelir. Duruşlar genellikle vinyasa akışı" denilen sıralamaya göre yapılır. Hareketler ezberlenerek dans gibi hareketli bir meditasyon havasında uygulanabilir. Bu yoga tarzının popülaritesi, genellikle karanlık bir odada veya bazen mum ışığında gözler kapalı olarak uygulanan hareketlerden, hoş müziklerden gelir.

Astanga Yoga

Astanga “sekiz ekstremite” anlamına gelir ve yoga yaşam tarzını yansıtır. Geleneksel Hint yogası olarak tanımlanabilir. Vinyasa yoga gibi, astanga yogada da asanalar( yoga duruşları) nefesi hareketle senkronize eder. Astanga yoga, fiziksel olarak zorlu bir duruş dizisi içerir, bu nedenle bu yoga tarzı kesinlikle yeni başlayanlar için uygun değildir. Gerçekten deneyimli bir yogi gerektirir. Beş güneş selamlaması A ve beş güneş selamlaması B ile başlar ve bir dizi duruşla daha devam eder.

Iyengar Yoga

Iyengar yoga, Hindistan'da ünlü bir yogi olan Iyengar tarafından geliştirilmiştir. Bu yoga şekli, ayrıntılı ve hassas hareketlerin yanı sıra dengeye odaklanır. Bir Iyengar sınıfında, öğrenciler nefesi kontrol ederken çeşitli duruşlar gerçekleştirir. Genellikle pozlar uzun sürelidir, öğrencilerin formlarını mükemmelleştirmelerini destekler. Tüm vücut kaslarının çalışmasını sağlayan Iyengar yoga ile yoğun bir antrenman yapabilirsiniz.

Bikram Yoga

Bikram yoga, 1970'lerde Bikram Choudhury tarafından Hindistan’da tasarlanmıştır. Sauna benzeri bir odada tipik olarak 40 dereceye ve % 40 neme ayarlanmış bir dizi yoga duruşundan oluşur. Her biri iki kez gerçekleştirilen 26 temel duruş dizisini içerir. Bu pozların çoğu denge odaklıdır. Sıcağı seviyorsanız bu yoga çeşidi tam size göre. Ders yaklaşık 90 dakika sürer ve hareketlere tam bir sessizlik eşlik eder.

Yin Yoga

Yin yoga, daha uzun süreli oturma pozisyonlarına sahip yavaş tempolu bir yoga tarzıdır. Yin ayrıca iç huzuru bulmanıza yardımcı olan meditatif bir yoga uygulaması olarak da tanımlanabilir. Yeni başlayanlar için harika bir yoga çeşididir, duruşlar 45 saniye ila 2 dakika arasındadır. Yer çekiminin işin çoğunu yapmasına izin verdiğiniz için zorlanmazsınız.

Sivananda Yoga

Sivananda yoga 1957 yılında Swami Vishnudevananda tarafından kuruldu. Doğru nefes alma, rahatlama, diyet, egzersiz ve pozitif düşünme olmak üzere beş yoga prensibine dayanan bir yoga sistemidir. Bu prensipler, sağlıklı bir yaşam tarzı için birlikte çalışır.

Bunların dışında pek çok farklı yoga çeşidi vardır ve her biri benzersizdir. Yoga egzersizleri için uygun rahat ve konforlu spor giyim ürünlerine Yalı Spor üzerinden ulaşabilir, yoga derslerini daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.


İlgili Ürünler

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık