Baharın Tadını Çıkarın: Türkiye'deki En İyi Doğa Yürüyüşü Rotaları

Baharın Tadını Çıkarın: Türkiye'deki En İyi Doğa Yürüyüşü Rotaları

Türkiye, coğrafyası ve iklimi ile açık hava sporları için oldukça elverişli bir ülke. Dünya Günü: Doğa ile İç İçe Yapılan Sporlar yazımızda yer verdiğimiz doğa sporlarından trekking ve hiking için örnek gezi rotalarını paylaştığımız yazımızla karşınızdayız. Türkiye’nin ünlü yürüyüş rotalarına birlikte göz atalım!

Kocaeli Yürüyüş Parkurları

İstanbul’a yakınlığı sebebiyle sıklıkla tercih edilen Kocaeli’de bulunan yürüyüş parkurları, belediye tarafından sporcular için oldukça gelişmiş düzeydeler. Doğa yürüyüşünün çeşitli zorluklarına uygun olan rotaların yer aldığı bu bölge, amatör ve profesyonel sporcuları ağırlıyor. Serindere Doğa Yürüyüşü, yürüyüş ve kamp yapmak isteyen sporseverler için önerilen rotalar arasında yer alıyor. Parkurun bazı bölümleri, kaya tırmanışı yapmayı bilen ve ekipmanlara sahip kişiler tarafından geçilebilecek şekilde zorlukta.

Pürenli Yaylası - Düzce

Düzce’nin Gökyaka ilçesinde bulunan 1.400 metre yükseklikteki Pürenli Yaylası, ister günübirlik ister birkaç günlük gezilerde görülmesi gereken yürüyüş rotalarından. Küçük bir göletin de bulunduğu bölge, doğayı doyasıya hissedeceğiniz bir yer. Bölgedeki şelaleler de bu estetik şölenin etkisini artırıyor. 

Aladağlar - Niğde

Niğde’de yer alan Aladağlar, 1955 yılında Milli Park ilan edildi. İleri zorluk derecesiyle ünlenen rota, yaklaşık 80 kilometre uzunluğunda. Trekking sevenler için oldukça keyifli ve zorlayıcı bir deneyim sunan Aladağlar, zaman zaman artan ve azalan yüksekliğiyle klasik bir yürüyüşten daha fazlasını vaat ediyor!

Ihlara Vadisi - Kapadokya / Aksaray

Estetik güzellikleriyle kendisine hayran bırakan Kapadokya, birbirinden özel lokasyonlara sahip. Hem tarihi hem coğrafyasıyla ziyaretçilerine unutamayacakları zamanlar yaşatan Ihlara Vadisi; Güvercinlik, Keşişler gibi vadilerin yanında yeşilliğiyle öne çıkıyor. Çok sayıda merdiven inerek ulaştığınız vadide yaptığınız yürüyüş sonrasında vardığınız köyde eşsiz bir ziyafetle yürüyüşünüzü taçlandırabilirsiniz.

Likya Yolu - Muğla / Antalya

Dünyanın en ünlü doğa yürüyüş rotaları arasında yer alan Likya Yolu, aynı zamanda dünyanın en uzun yürüyüş rotaları arasında yer alıyor. Tarih meraklıları için kaçırılmayacak güzellikler sunuyor. 509 kilometre uzunluğundaki rota, 18 Likya kentinden geçiyor ve Fethiye’den Antalya’ya uzanıyor. Dilerseniz rotanın en popüler kısmı Kaş - Çıralı arasındaki 110 kilometrelik parkuru deneyerek bu eşsiz keyfi yaşamış olursunuz.

Yalı Spor’daki spor ayakkabı, spor giyim ve daha fazlasıyla ihtiyaç duyduğunuz ekipmanları tek tıkla sipariş verebilir ve hemen harekete geçebilirsiniz!

İlgili Ürünler

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık