Doğa Yürüyüşü Malzemeleri Edinirken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Önemli Kural Nedir?

Doğa Yürüyüşü Malzemeleri Edinirken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Önemli Kural Nedir?
doğayürüyüşütrekkinghiking

Çeşit çeşit, upuzun ağaçlar arasında, tertemiz bir havada özgürce yürüyüş yaparken, yanınızdaki doğa yürüyüşü ekipmanları yeterli değilse bütün keyfiniz kaçabilir.

Yürüyüş yaparken tercih ettiğiniz ekipmanlar yanlış ise aynı zamanda sağlığınıza da zarar verebilirsiniz. O yüzden doğru ekipman tercihi düşünülenden daha önemlidir.

Doğada yürüyüş yaparken doğru yürüyüş ekipmanları herhangi bir olumsuzluk yaşamanıza engel olurken, aynı zamanda da enerjinizi doğru kullanmanızı sağlar. Doğa yürüyüşüne çıkmadan önce yapacağınız ufak çaplı araştırmalar, yaptığınız yürüyüşün kalitesini kesinlikle arttıracaktır. Sizin için, doğa yürüyüşü ekipmanları edinirken dikkat etmeniz gereken, kılavuz niteliğinde ipuçlarını sıraladık.

1.Doğa yürüyüşü rotanıza göre ekipman edinin.

Bir doğa yürüyüşü yolculuğuna çıkarken, harita üzerinden rotanızı belirlemeyi unutmayın. Yürüyüş yapacağınız yerin coğrafi özelliklerini bilerek evden çıkın. Eğer; engebeli bir arazide yürüyüş yapacaksanız, ona göre bir dağ ayakkabısı edinmelisiniz.

2.Konaklamayı düşünüyorsanız mutlaka kamp alışverişi yapın.

Trekking veya hiking yaparken gün sonunda uygun bir yerde konaklamayı planlayabilirsiniz. Eğer; böyle bir düşünceniz varsa size gerekli kamp malzemeleri listesini çıkarmak yararınıza olacaktır. Kamp yaparken gerekli olan fener, ilkyardım çantası gibi teknik ekipmanları edinmeye dikkat etmenin yanı sıra ısıyı da muhafaza edecek şekilde giyinmelisiniz.

3. Ayakkabı alırken hiking ayakkabısı tercih edin

Doğa yürüyüşü için ayakkabı ararken hiking ayakkabı modellerini araştırmayı ihmal etmeyin. Hiking ayakkabılar tamamen yürüyüşlere uygun amaçla üretilmiş esnek ve dayanıklı ayakkabılardır.

4. Giysi olarak outdoor kıyafet tercih edin.

Doğa yürüyüşü yapmayı planlıyorsanız, doğa şartlarına uygun outdoor giysi tercih etmelisiniz. Örneğin; günlük hayatta kullandığınız sıradan bir pantolon yerine daha rahat hareket etmenizi sağlayacak aynı zamanda da vücut ısınızı dengede tutabilecek bir outdoor pantolon doğru seçim olacaktır.

5. Kalitesini kanıtlamış outdoor markaları tercih edin.

Bazı outdoor giysi üreticileri, yılların verdiği tecrübeyle tamamen amacına uygun şekilde üretim yapmaktadır. Doğa yürüyüşüne çıkarken veya gündelik hayatta kullanmak için de olsa kalitesiyle ismini duyurmuş markaları tercih etmek akıllıca olacaktır.

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık