Tüm Sporlarda En Çok Kupa Kazanan Takımlar

Tüm Sporlarda En Çok Kupa Kazanan Takımlar

Hangi spor dalında olursa olsun genellikle efsane bir takım, başarılarıyla spor tarihine adını yazdırmayı başarır. Tahmin ettiğimiz gibi rakiplerini yenerek şampiyon olmak bir takımın başarısının tek ölçütü olmasa da en önemli ölçütü sayılıyor. Örneğin; Real Madrid dünyanın en iyi futbol kulübü olarak görülüyor ve bunun arkasındaki nedenlerden biri UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinin yıldız takımı olması. Bu yazımızda futbolun, basketbolun ve voleybolun yıldız takımlarına ve farklı farklı liglerdeki başarılarını mercek altına alacağız. FIFA Dünya Kupası’ndan FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’na kadar hangi takımlar bu şampiyonlarının en çok kupa kaldıran ismi olmuş, hepsini sizler için bir araya getirdik!

FIFA Dünya Kupası

Futbolda şampiyonluğu en çok tadanlar listemize Dünya Kupası’nda başlıyoruz. Türkiye’deki futbolseverlerin yakından hatırlayacağı gibi 2002 Dünya Kupası’nı da kazanan Brezilya, Dünya Kupasını en çok kazanan ülke konumunda. İlk birinciliğini 1958’de elde eden Brezilya’nın Dünya Kupası’ndaki başarıları arasında ikişer adet ikincilik ve üçüncülük de bulunuyor. Roberto Carlos, Alex de Souza, Ronaldo ve Ronaldinho gibi usta futbolcuların anavatanı olan Brezilya’nın kupadaki en güncel başarısıysa, 2014’te dördüncü sırada yer alması sayılıyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi

Gelelim UEFA Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluk sevincini en çok yaşayan takıma. Bu takımın hangisi olduğunu tahmin etmek zor değil: Real Madrid. Futbol tarihinin en iyi takımlarından biri kabul edilen ve David Beckham, Christina Ronaldo ve Raúl González gibi birçok efsane futbolcunun formasını giydiği Real Madrid’in 13 UEFA Şampiyonluğu var. Özellikle son altı yılda kazandığı dört kez UEFA Kupası kaldıran Real Madrid, 2010’lu yıllarda en çok kupa kazanan takımlar sıralaması listesine adını altın harflerle yazdırdı.

Süper Lig

Listemize ülkemizden en büyük futbol ligi olan Süper Lig ile devam ediyoruz. Türkiye’de en fazla kupa kazanan takım 22 şampiyonlukla Galatasaray. Süper Lig’in 2014-2015 sezonundaki birinciliğiyle formasına dördüncü yıldızını takan Galatasaray, bu başarıyı 2017-2018 ve 2018-2019 kazandığı birinciliklerle de devam ettirdi. Galatasaray’ın ülkemizdeki başarılarının dışında birçok uluslararası başarısı da bulunuyor. Örneğin; UEFA kupasını kazanan ilk ve tek Türk takımı olması, hem de hiç yenilgi almadan…

NBA

Futboldan sonra en çok kupa kazanan takımlar listemize basketbolla devam ediyoruz. Dünyadaki en bilinen basketbol ligi olan NBA’de, en çok şampiyon olan takımsa 17 kez oyuncularına şampiyonluk yüzüğünü takma şansı yaşatan Boston Celtics. Son yıllarda şansı yaver gitmeyen Celtics’in son NBA şampiyonluğunu 2008 yılında oldu. NBA Finalleri’nde Los Angeles Lakers’ı 39 sayı farkla yenen Boston Celtics, NBA tarihinin en iyi takımlarından biri olarak kabul ediliyor.

EuroLeague 

Türkiye’deki basketbolseverlerin yakından takip ettiği, basketbolun Avrupa ligi olan EuroLeague’e, ülkemizden de Anadolu Efes ve Fenerbahçe gibi erkek basketbol takımlarının düzenli olarak katılıyor. Ligin en çok kupa kazanan takımıysa 10 şampiyonlukla Real Madrid. Son şampiyonluğunu 2017-2018 sezonu finallerinde bir önceki yılın şampiyonu Fenerbahçe Doğuş’u 85-80 yenerek kazanan Real Madrid, bir sonraki sezonu da üçüncülükle kapadı. EuroLeague demişken, pandemi sebebiyle iptal olan 2019-2020 sezonunu birincilikle kapayan takımın da Anadolu Efes olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Basketbol Süper Ligi

EuroLeague’den sonra şimdi de sıra Türkiye’de basketbolun en başarılı takımını öğrenmeye geldi. ING Basketbol Süper Ligi’nin en son şampiyonu olan Anadolu Efes, aynı zamanda kupayı evine 14 kez götürdü. 2009’dan itibaren on yıl boyunca Ligi birincilikle bitiremeyen takım, 2019’da bir kez daha Basketbol Süper Ligi şampiyonluğunu tattı. Anadolu Efes’in ligdeki başarısının diğer bir göstergesi de birinciliklerinin yanında, ligi 12 kez ikincilikle bitirmesi gösterilebilir.

FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası

İlki 1991’de Brezilya’da düzenlenen şampiyonun en başarılı isimleri Vakıfbank İstanbul ve Eczacıbaşı olarak sıralanabilir. Türk takımlarının başarıları sayesinde Türkiye, şampiyonanın en başarılı ülkesi. Toplamda 12 kez ilk üçe girdik; Türk takımları ülkemize 6 altın, 2 gümüş ve 4 bronz madalya getirmeyi başardı. Şampiyona’nın en çok birincilik elde eden takımıysa 2013, 2017 ve 2018 yıllarında arka arkaya Brezilyalı takımları yenerek Vakıfbank İstanbul oldu.

CEV Kadın Şampiyonlar Ligi

Avrupa voleybolunun en başarılı takımlarından biri olan Rus takımı Dynamo Moscow, ligin başlangıç tarihi olan 1960 yılından 1977 yılına kadar 11 CEV kupasını 11 kez kaldırmayı başardı. Ligi’n en çok kupa kazanan takımı olan Dynamo Moscow, Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla çalkantılı bir süreçten geçti. Ligin en çok kupa kazanan Türk takımı ise 2010’lu yıllardaki başarılarıyla lig tarihine geçen Vakıfbank İstanbul oldu. Vakıfbank İstanbul’un hepsi 2010’lu yıllarda olmak üzere dört tane şampiyonluğu bulunuyor.

Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi

2016 yılından itibaren Sultanlar Ligi olarak anılan ligin en iyi takımlarını sıraladığımızda Eczacıbaşı ilk sırada geliyor. 2012’den beri birinciliği tadamasa Eczacıbaşı’nın 16 şampiyonluğu var. Eczacıbaşı’nın şampiyon olmaması, başarısız olması anlamına gelmiyor. AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası gibi ulusal ve FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası gibi uluslararası turnuvalarda birçok birincilik elde etti. Sultanlar Ligi’nde, 11 şampiyonlukla Vakıfbank İstanbul en çok kupa kazanan ikinci takım olarak yer alıyor.

Çeşitli sporlardaki en çok kupa kazanan takımlar listemizin sonuna geldik. Spordan bu kadar bahsettikten sonra kalkıp spor yapmadan olmaz değil mi? İhtiyacın olan birçok farklı spor ekipmanını kolayca almak için hemen Yalı Spor’u ziyaret et!

İlgili Ürünler

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık