Uzun Yıllar Şampiyonluğa Hasret Kalmış Takımlar

Uzun Yıllar Şampiyonluğa Hasret Kalmış Takımlar

Spor takımlarının hepsi hangi ülkede, hangi ligde oynarlarsa oynasınlar son saniyelere kadar tek bir amaç uğruna mücadele ediyorlar: Şampiyonluk. Ancak ne yazık ki hepsi şampiyon olmayı başaramıyor ya da uzun süre şampiyonluk unvanından uzak kalıyor. “Acaba hangi takımlar uzun yıllar şampiyon olamadı?” diye merak ediyorsanız Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından şampiyonluğa hasret kalmış takımları derlediğimiz bu listemiz tam size göre! 

Listemizdeki takımların bazıları şampiyonluk deneyimini daha önce yaşasa bile uzun süre tekrar o hissi tadamamış, bazılarıysa hiç şampiyon olamamış talihsiz takımlar. Hazırsanız, önce dünyada farklı branşlardan hangi takımlar uzun yıllar boyunca şampiyonluğa hasret kalmış bir bakalım!

Trabzonspor – 36 Sene

Listemize ülkemizden bir futbol takımıyla başlayalım. Trabzonspor en son Süper Lig şampiyonluğunu 1983-84 sezonunda tadarak ülkemizde uzun yıllardır şampiyonluğa hasret kalmış takımların başında geliyor. Yıllar boyunca şampiyonluk için kıran kırana mücadele eden Trabzonspor 2018-2019 dördüncü biterek şampiyonluktan vazgeçmediğini hepimize gösterdi. Bu sene de Başakşehir ve Trabzonspor arasındaki birincilik mücadelesi futbolseverlere heyecanlı anlar yaşatıyor.

Liverpool FC- 29 Sene

1892’de kurulduğundan beri İngiliz futbolunun en iyi takımlarından biri kabul edilen Liverpool, son Premier Lig kupasını 1990 yılında kazandı. Jürgen Klopp direktörlüğündeki takım, neredeyse otuz yıl süren şampiyonluk hasretinden sonra bu yıl on dokuzuncu Premier Lig şampiyonluğunu kazandı.  

Tottenham Hotspur FC- 59 Sene

Listemize İngiliz futbolunun en çok bilinen kulübü olan Tottenham Hotspur ile devam ediyoruz. En son şampiyonluğunu 1960-61 sezonunda kazanan takım, son yıllarda oldukça iddialı kadrosu ve teknik ekibiyle 2019-2020 sezonunu 4. olarak tamamlandı. 

AS Saint-Étienne – 39 Sene

Saint Étienne, Fransa Ligi’nde pek çok şampiyonluğu olsa da 1981 yılından beri Ligue 1 şampiyonluğu tatmayı başaramadı. 2019-20 sezonu pandemi sebebiyle erken biten ligde 17. sırada bitiren takımın şampiyonluk hasreti devam edecek gibi duruyor. 

FC Shalke 04 – 62 Sene

Almanya’nın en iyi takımlardan biri olan ve 1997 yılında UEFA Kupası’nı evine götüren Schalke 04, aynı şansı Bundesliga’da uzun yıllardır kazanamadı. 1958 yılında en son Bundesliga şampiyonluğunu tadan takım, 155.000 üzeri üyesiyle Almanya’nın en büyük ikinci kulübü olma unvanını elinde bulunduruyor.

AS Roma – 19 sene

İtalya’nın en tanınan futbol takımlarının başında gelen AS Roma, 2001 yılından beri Seria A isimli İtalyan futbol liginde şampiyonluk kazanamadı. Lig tarihi boyunca 14 kez ikinci olmayı başaran takım, 2018-19 sezonunda ligi altıncı sırada bitirse de Avrupa futbolunun en seçkin takımlardan biri olarak anılmaya devam ediyor.

Galatasaray HDI Sigorta Kadın Voleybol Takımı – Şampiyonluğu hiç tatmadı

Galatasaray kadın voleybol takımı, 1984 yılında Türkiye Bayanlar Voleybol ligi kurulduğundan beri şampiyonluğu tatmayı başaramadı. Şampiyonluğu hiç tadamamış olan Galatasaray HDI Sigorta, 2019-20 sezonunu pandemi sebebiyle iptal edildiğinde ligde dördüncü sırada yer alıyordu.

Galatasaray HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımı – 31 Sene

Galatasaray erkek voleybol takımı, ülkemizde şampiyonluk duygusunu özleyen takımların başında geliyor. Takım, en son şampiyonluğunu 1988-89 sezonunda tattı. 2018-19 sezonunda Avrupa Erkekler CEV Kupası’nda ikinciliği elde eden takım, Efeler Ligi’nin en başarıları takımlarından biri olarak şampiyonluğa çok yaklaşsa da birinci olmayı başaramadı. 

Chicago Bulls – 22 Sene

1990’lar boyunca altı kez NBA Şampiyonu olan takım, en son şampiyonluğunu da aynı yıllarda tattı. Phil Jackson yönetimindeki takım; Michael Jordan, Scottie Pippen, Steve Kerr gibi basketbolun yaşayan efsaneleri sayesinde basketbol tarihindeki en iyi takımlardan biri haline geldi. 1998 yılında Jerry Krause’un rüya takımı dağıtmasından beri Doğu Konferansı şampiyonu da olamayan Chicago Bulls’un görkemli günleri geride kalmış gibi gözüküyor.

Orlando Magic – Şampiyonluğu hiç tatmadı

İki kez NBA Finalleri’ne çıkmayı başarsalar da Tracy McGrady, Dwight Howard ve Hidayet Türkoğlu gibi dönemine damga vuran isimlerinden bazılarını kadrosunda bulundurmuş takım, yıllardır NBA şampiyonluğuna hasret kalmış. 1995’te Houston Rockets’a, 2009’da da Kobe Bryant’lı Los Angeles Lakers’a yenilince şampiyon olma şansları parmaklarının ucundan kaydı.

Philadelphia 76ers – 37 Sene

Tarihi boyunca üç kez NBA Şampiyonluğu duygusunu tatma fırsatı bulan Philadelphia 76ers, en son 2001 yılında NBA Finalleri’nde yer alabildi. Allen Iverson ve Dikembe Mutombo’lu Philadelphia 76ers, Kobe Bryant ve Shaquille O'Neal’in forma giydiği Los Angeles Lakers ile karşı karşıya geldi. 

Utah Jazz – Şampiyonluğu hiç tatmadı

Karl Malone ve John Stockton gibi basketbol efsanelerinin forma giydiği takım da NBA şampiyonu mertebesine erişememiş takımların arasında yer alıyor. 1997 ve 1998 yıllarında arka arkaya NBA Finalleri’nde yer almayı başaran takım, Michael Jordan, Scottie Pippen ve Dennis Rodman’lı Chicago Bulls’a iki kez birinciliği kaptırdı.

Görkemli yıllarından sonra birinciliğe uzun yıllar hasret kalmış veya başarılı oyuncularına rağmen şampiyonluk şansını son saniyelerde kaçırmış takımlardan oluşan listemizin sonuna geldik. Listemizdeki her takım taraftarlarının gönlünde birer şampiyon olsa da bazıları şampiyonluk şanslarını geride bırakmış gibi görünüyor. Bazıları ise Liverpool gibi neredeyse otuz yıllık bir aradan sonra şampiyonluk hasretine son vermeyi başarabilir. Spor tarihinin efsaneleri hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız Yalı Spor Blog’un Efsaneler Köşesi tam size göre!

İlgili Ürünler

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık