Hangi Spor Podcastlerini Takip Etmelisiniz?

Hangi Spor Podcastlerini Takip Etmelisiniz?

YouTube, Soundcloud ve Spotify gibi medya platformları yaygınlaştıkça podcast yayınları da artıyor. Bu nedenle son zamanlarda eğlenceden bilime, filmlerden spora yüzlerce farklı podcast’e denk gelebilirsiniz. Hem spor dallarıyla yakından ilgilenenler hem dinleyecek bir şeyler arayanlar için de çeşitli podcast kanalları bulunuyor. Bu podcast yayınlarından bazıları spor konusunda tanınmış kişilerin sohbetleri şeklinde ilerlerken bazıları ise daha çok birbirinden farklı spor dallarına dair gelişmeleri veya teknik bilgileri dinleyicilerine aktarıyor. Siz de ister spor yaparken ister diğer zamanlarda sporla ilgili podcast kanallarını dinleyerek motive olabilir, eğlenebilir veya ilgilendiğiniz spor dalı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Türk Spor Podcast Kanalları 

Türk spor podcast yayınları, dünya genelinde olduğu gibi çoğunlukla tanınmış spor yorumcularının; sporla ilgili televizyon programları, radyo yayınları ya da dergi içerikleri hazırlayanların kayıtlarından oluşuyor. Bazıları daha çok karşılıklı sohbet şeklinde spor müsabakalarından, güncel gelişmelerden bahsederken bazıları spor gündeminden bağımsız tenis, outdoor ya da bisiklet gibi çeşitli spor dallarına teknik detaylar paylaşıyor. İşte ilgi çekici Türk spor podcast’leri... 

Potacast

https://open.spotify.com/show/40pqg60KE3Pi4FtHj6ySxK

Yıllardır ülkemizde NBA ve basketbol dendiğinde akla ilk gelen isimler arasında yer alan Kaan Kural ve Orkun Çolakoğlu’nun düzenli olarak yayınladıkları podcast’ler tahmin edilebileceği üzere dinleyenleri yaklaşık bir saat boyunca NBA ve basketbola doyuruyor. Özellikle tüm Türkiye gibi siz de Kaan Kural’ı ve Orkun Çolakoğlu’nu NTV’deki basketbol yayınları nedeniyle tanıyıp, sevdiyseniz aynı tadı Potacast yayınlarından da alabilirsiniz.  

Inside Out

https://open.spotify.com/episode/6pWbkAOJFwKZjHSg2qgvoh

Oldukça zengin bir podcast kaynağı olan Farklı Kaydet’in tenisle ilgili kısmı denebilecek Inside Out, tenise dair teknik detaylardan veya bilgilendirici yayınlardan çok güncel turnuva ve oyunculara odaklanan, halihazırda bu spor dalını yakından takip edenleri cezbedebilecek bir podcast programı. Anıl Araslı ve Gökalp Taşkesen’in detaylı analizleriyle ilerleyen kayıtlar, az sayıdaki Türk tenis podcast yayınlarından birini oluşturuyor. 

Diyagonal Pas

https://open.spotify.com/show/15sJjiGBLn3j0LmgSMBG5z

Futbol tutkunları için haftalık olarak yayınlanan Diyagonal Pas, Türk futbolunun yanı sıra başta İngiltere ve Hollanda olmak üzere Avrupa futbolunda yaşanan gelişmeleri de dinleyicilerine aktarıyor. Tuncay Yavuz ve blog içerikleri hazırladığı zamanlardan Flying Dutchman olarak bilinen Fırat Topal, kendi yorumlarını da katarak Türk ve Avrupa futboluyla ilgili doyurucu podcast’ler hazırlıyor. 

39x53

https://open.spotify.com/show/3KLNfOTi18g1WY8HtKdJsJ?si=DBeat62OQmWqOU8tzRQpdg

Ülkemizdeki ilk bisiklet podcast serisi olma ünvanına sahip olan 39x53’ü, Eurosport Türkiye’den de tanıyabileceğiniz Berkem Ceylan ve Sarper Günsal hazırlıyor. Fırsat buldukça hem bisiklete yeni başlayanlar için hem de bu spor dalını yakından takip edenler için podcast’ler hazırlayan ikili, Fransa Bisiklet Turu gibi önemli yarışların öncesinde ve sonrasında da çeşitli değerlendirmeler yapıyor. 

GRID

https://open.spotify.com/episode/2511UhH6leOGmArVfynI2b?si=nV401KvGQX2wS52uOwCW7A

Türkçe yayın arayan F1 tutkunları için benzersiz bir kaynak olan GRID, tıpkı Inside Out gibi Farklı Kaydet bünyesinde yer alıyor. Sinan Özer, Tamer Dinçer ve Koray Şahin’in F1 dünyasındaki gelişmeleri kendi üsluplarıyla aktardıkları ve sohbet ettikleri podcast’ler, yarış severler için belirli aralıklarla yayınlanmaya devam ediyor. 

Yabancı Spor Podcast Kanalları 

Eğer Türk podcast yayınları dışında İngilizce spor podcast kanalları dinlemek isterseniz de oldukça eğlenceli veya bilgilendirici kaynaklara ulaşabiliyorsunuz. Popüler spor yorumcularından alternatif spor dallarına kadar pek çok seçeneğe ulaşabileceğiniz yabancı podcast yayınları, spor tarihi gibi farklı konuları ele alabiliyor veya günlük konuklarla çok daha renkli bir hale gelebiliyor. Genellikle haftalık olarak yayınlanan yabancı spor podcast’leri sayesinde siz de Türkiye’de bulamadığınız spor içeriklerine ulaşabilir, dünyadaki spor gelişmelerine dair bilgi sahibi olabilirsiniz. 

The Bill Simmons Podcast 

https://open.spotify.com/playlist/5aHPRSbjW8Abk7S9Z7rneH

NBA maçları ile ilgili sadece basketbol sevenlerin değil herkesin sevebileceği yayınlar yapan Bill Simmons, aslında NBA’i özellikle yabancı kaynaklardan takip edenlerin çok iyi bildiği bir isim. Uzun yıllardır spor yazarlığı yapan Bill Simmons, eğlenceli tarzı nedeniyle Amerika’da ve dünya çapında kendisine sıkı bir hayran kitlesi edinmiş durumda. Siz de kendisinin NBA’e dair eğlendirici yorumlarını podcast’leri aracılığıyla dinleyebilirsiniz. 

Pardon My Take

https://open.spotify.com/show/5ss1pqMFqWjkOpt6Ag0fZW

NBA ve beyzbol gibi daha çok Amerika Birleşik Devletleri’nde ilgi gören spor müsabakalarına dair günlük konular ve konuklar eşliğinde oldukça eğlenceli yayınlar yapan Pardon My Take, “spor talk show’u” sayılabilecek yoğunlukta bir eğlence düzeyi içeriyor. Bu nedenle Pardon My Take podcast’lerini sporla ilgili olmasanız dahi oldukça eğlenerek takip edebilirsiniz. 

The Second Captains Podcast

https://open.spotify.com/show/3cVxiqqm1r9bA5OOcgnXTK

Ödüllü Second Captains yayınları, Eoin McDevitt, Ciáran Murphy ve Ken Early tarafından sunulmakla beraber daha çok İrlanda ve İngiltere futboluna yoğunlaşıyor. Oldukça kaliteli ve bilgilendirici bir podcast kanalı olan The Seconds Captains Podcast, İrlanda ve İngiliz futbolunun güncel gelişmeleri dışında tarihini de inceliyor, böylece futbola dair oldukça derin konulara da ışık tutuyor. 

Rift Talk

https://open.spotify.com/show/2WBUchfXbqHk0GJYutfshw?si=vkkKLUMtS6ugM5iSY4r7cA

Spor deyince aklınıza daha çok fiziksel spor dalları geliyor olabilir ancak e-sporu da es geçmemek gerekiyor. Bu nedenle önemli bir açığı kapatan Rift Talk, Leauge of Legends hayranlarının bağımlısı olabilecekleri yayınlar yapıyor. Rift Talk podcast’lerinde genellikle LoL dünyasındaki gelişmeler konuşuluyor ve son maçlar yorumlanıyor. 

İlgili Ürünler

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık