Evde Çocuklarla Birlikte Yapabileceğiniz Sporlar

Evde Çocuklarla Birlikte Yapabileceğiniz Sporlar

Evde geçireceğiniz boş vakitleri daha eğlenceli ve verimli kılmak için yapabileceğiniz birçok aktivite var. Ancak evde çocuğunuzla birlikte vakit geçiriyorsanız, bu aktiviteleri çocuğunuzun da dahil olabileceği şekilde organize edebilir, birlikte birbirinden yaratıcı ve keyifli faaliyetler keşfedebilirsiniz. Film izlemek, kitap okumak, yemek yapmak, oyun oynamak... Evde çocuklarla yapılacak aktiviteler oldukça çeşitlidir. Ancak çocuk sağlığı ve gelişimi göz önünde bulundurulduğunda, spor yapmak da çocukların her gün enerjilerini sağlıklı bir şekilde atabilmeleri için harika bir fırsattır. Siz de çocuklarınızla birlikte yapabileceğiniz spor aktivitelerine göz atarak kendinize harika bir program hazırlayabilir, onların gelişimini oldukça keyifli bir şekilde güçlendirebilirsiniz.

1-3 Yaş Arası Çocuklar: Hareketli Oyunlar

1-3 yaş grubu çocukların günde en az yarım saat boyunca aktif şekilde hareket etmeleri ve uzun süre boyunca hareketsiz kalmamaları, kas gelişimleri açısından büyük önem taşır. Elbette bu yaş aralığındaki çocuklarla belirli bir spor dalını tüm kurallarıyla uygulamak mümkün değildir. Ancak özellikle yürümeye yeni başlayan çocukları motive etmek ve onlarla bir arada spor yapmak için büyük kas gruplarını çalıştırmaya yönelik egzersizler yapabilir, evin içinde birbirinizi kovalayarak ya da saklambaç oynayarak aktif hareket etmelerini sağlayabilirsiniz.

3-5 Yaş Arası Çocuklar: Dans ve Basketbol

3-5 yaş grubundaki çocuklarla haftada birkaç kez, günde birer saatlik spor egzersizleri yapmanızda hiçbir sakınca yoktur. Bu yaş aralığındaki çocukların ilgisini çekebilmek ve keyifli zaman geçirmelerini sağlamak için, birlikte dans edebilir ve yeni figürler keşfedebilirsiniz. Evinize kuracağınız bir basketbol potası, 3 yaşını bitiren tüm çocuklar için oldukça eğlenceli bir spor aktivitesinin önünü açabilir. Üstelik profesyonel bir basketbol potası kurmanıza da gerek yoktur. Çocuklarınızın boyuna uygun bir hizada tutacağınız bir sepet ya da halka da yeterince iş görebilir. Dilerseniz kendinize uygun bir pota daha koyarak çocuklarınızla birlikte atış yapabilir, topları geri getirme görevini çocuğunuza vererek daha çok ve hızlı hareket etmelerini sağlayabilirsiniz. 

5-12 Yaş Arası Çocuklar: Aerobik Faaliyetler

5-12 yaş grubu için önerilen hareketli çocuk sporları oldukça çeşitlidir. Öncelikle birlikte ip atlayarak tüm kas gruplarınızı çalıştırabilir, kendinizin ve çocuklarınızın denge ve koordinasyon becerilerinin gelişimine ön ayak olabilirsiniz. Üstelik ip atlamak hiçbir profesyonel ekipman gerektirmeyen ve kasları çalıştırmak için ideal bir spordur. 5-12 yaş grubu çocuklarla spor yapmak için bir diğer alternatifiniz ise dövüş ve savunma sanatlarıdır. Aikido, karate ve tekvando gibi sporların çocuklar için hazırlanan eğitim videolarına internetten ulaşabilir, birlikte yepyeni bir spor dalını keşfederek enerjinizi harcayabilirsiniz. Son olarak, esneme ve fitness hareketleri de bu yaş grubuyla yapılabilecek ideal spor egzersizleridir. Elbette çocuğunuzun kaslarını zorlamadığından emin olmak ve yetişkinler için hazırlanan hareketleri onun gücüne göre uyarlamak koşuluyla kusursuz bir egzersiz programı oluşturabilirsiniz.

12+ Yaş Çocuklar: Jimnastik, Yoga, Pilates

12 yaşını tamamlamış çocukların düzenli ve yeterli ölçüde spor yapması, ruhsal ve bedensel gelişimleri açısından çok önemlidir. Üstelik bu yaş grubundaki çocuklar, yetişkinler için hazırlanan farklı spor dallarına ait programlara çok daha kolay ve motive bir şekilde uyum sağlayabilirler. Çocuklarınızın ilgisini cezbedecek bir pilates ya da yoga programı oluşturabilir, çeşitli jimnastik hareketlerini eğlenceli bir müzikle harmanlayarak oldukça keyifli vakit geçirebilirsiniz. Jimnastik egzersizleri, sizin ve çocuklarınızın vücudunun esnekliğini korumak açısından da harika bir tercihtir. Böylelikle evde geçirdiğiniz zamanı daha verimli ve eğlenceli kılabilir, çocuklarınızla unutulmayacak anılar biriktirebilirsiniz.

Çocuğunuz ve Sizin İçin Gerekli Spor Ekipmanları Yalı Spor'da!

Çocuklarınızla birlikte yapmayı seçtiğiniz spor dalı ve egzersizleri hangisi olursa olsun, bu aktiviteleri daha güvenli ve verimli kılmak adına çeşitli spor ekipmanlarını ve kıyafetlerini kullanmanızda fayda vardır. Üstelik bu tip ürünleri çocuğunuza hediye ederek spor yapmaya çok daha motive bir ruh hali içinde başlamasını sağlayabilirsiniz. Aradığınız tüm spor kıyafetlerine ve ekipmanlarına Yalı Spor'dan ulaşabilir, harika bir spor programına hemen başlayabilirsiniz.


Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık