Gün İçerisinde Susuz Kalmayın: Su Hatırlatma Uygulamaları

Gün İçerisinde Susuz Kalmayın: Su Hatırlatma Uygulamaları

Su, bedenin sağlıklı yaşam için ihtiyaç duyduğu temel maddelerden biri. Az su içtiğinizde baş ağrısı ve halsizlik hissedebilirsiniz. Uzmanlar, su içmenin önemini her fırsatta vurgulasa da, birçok kişi günlük su ihtiyacını yeterli oranda almaz. Günlük yaşamın koşuşturması içinde bir bardak su içmeyi bile unuttuğunuz zamanlar olabilir. Kendinizi susamış hissettiğinizde ise vücudunuz çoğu zaman çok uzun süre susuz kalmış olur. Susuzluk hissetmeden su içmelisiniz ancak bu nasıl olur? Su içmeyi kendi kendinize hatırlayamadığınıza göre bir yardımcıya ihtiyacınız var demektir. İşte, teknoloji tam burada yardımınıza hazır! Dünyanın dört bir yanında hazırlanan su içme hatırlatma uygulamaları hizmetinizde. İşte, sizin için seçtiğimiz 4 su hatırlatıcı uygulama...

Waterminder ile Susuzluğa Son

Dünyanın en çok tercih edilen su içme hatırlatıcısı uygulamaları arasında sayılan Waterminder, 2013 yılından bu yana kullanılmaktadır. Kolay kullanılan ve sorunsuz çalışan uygulama, her gün ihtiyacınız olan suyu içmeniz için size hatırlatmalar sunar. Su içmeyi bir alışkanlık haline getirmek için kullanabilirsiniz. Uygulamaya cinsiyetiniz, adınız, boy ve kilonuz gibi özel bilgileri girerek profil oluşturmanız yeterlidir. Günlük hedefler doğrultusunda ne kadar su içtiğinizi hem grafik hem de beden görünümündeki gösterge ile takip edebilirsiniz. Su içtikçe sizi temsil eden beden maviye boyanır. Başarılarınızı kaydeden, gün gün ne kadar su içtiğinizi hafızaya alan uygulamaya hatırlatma için saat aralıkları koyabilirsiniz. Böylelikle rahatsız edilmek istemediğinizde uygulama bildirim göndermez. Uygulamanın en keyifli özelliklerinden biri de başarılarınızı rozetlerle görünür kılması. Başardıkça kazandığınız rozetler sayesinde motive olabilirsiniz. 

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.funnmedia.waterminder&hl=tr

App Store: https://apps.apple.com/tr/app/waterminder/id653031147?l=tr

Water Time: Su Saatinizi Hatırlatır

Bugüne dek 1 milyondan fazla indirilen Water Time, uygulama üzerinden sizlere su içmeniz için bildirimler gönderir. Uygulama; kişiselleştirilebilir, kolay kullanılan arayüzü, günlük ihtiyaç duyacağınız suyu otomatik hesaplayan sistemi ve batarya dostu grafikleri ile tercih edilir. Ücretsiz olan uygulamada Apple Watch desteği de mevcuttur. Su, çay, kahve, meyve suyu gibi sıvı alımlarını sisteme girdiğinizde, uygulama hızla hesap yapar ve verilerini güncelleyerek günün geri kalanında ne kadar su içmeniz gerektiğini size gösterir. Sizi günlük, haftalık hedeflere ulaştığınızda ödüllendiren uygulama sayesinde rozetler biriktirerek başarılarınızı arşivleyebilirsiniz. 

App Store: https://apps.apple.com/tr/app/water-su-i-%C3%A7me-hat%C4%B1rlat%C4%B1c%C4%B1s%C4%B1/id1208916325?l=tr

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobilecreatures.drinkwater&hl=tr

Aqualert: Rengarenk Grafikleri ile Hizmetinizde

Su içmeyi günlük rutini haline getirmek isteyenlere rengarenk görseller ve grafikler sunan uygulama, kullanıcılarına hedeflerine ulaşmada yardımcı olur. Günlük su alımı hesap makinesi; cinsiyete, kiloya, aktiviteye göre özel sonuçlar üretir. Uyku sırasında bildirim göndermeyecek kadar akıllı olan su içme hatırlatıcısı, hidrasyon düzeyini ve günlük su alımını grafik ekranlarla görüntülemenize yardım eder. Hızla içtiğiniz suyu işaretleyebilir, içecekleri listeleyebilirsiniz. Bardak boyutlarını seçerek ne kadar su içtiğinizi kolaylıkla uygulamaya iletebilirsiniz. Dünyanın dört bir yanından kullanıcısı olan Aqualert, su içtikçe siz fark etmeden vücudunuzda olan değişiklikleri size bildirerek motivasyon kazanmanıza yardımcı olur. 

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.overseasolutions.waterapp.app&hl=tr

App Store: https://apps.apple.com/tr/app/aqualert-su-hat%C4%B1rlat%C4%B1c%C4%B1s%C4%B1-h2o/id952835359?l=tr

Su İçme Hatırlatma Programı ile Sağlıklı Yaşam

Düzenli su içmek için size yardımcı olan "su içme hatırlatıcı" uygulama, su tüketiminizi takip etmenin yanı sıra tüketim geçmişini de kaydeder ve grafikler halinde takibi kolaylaştırır. 14 ülkede en iyi 5 sağlık uygulaması arasında gösterilen uygulama, kişisel özelliklerinize göre ihtiyaç duyduğunuz suyu hesaplar. Bildirimleri yatma ve uyanma saatlerine göre düzenleyebilir, bildirimler arasındaki süreyi kendinize göre değiştirebilirsiniz. Yalnız günlük ve haftalık değil, aylık tüketiminizi de gözden geçirebilirsiniz. Basit, güzel ve sezgisel özellikleri ile öne çıkan uygulama ücretsizdir. Uygulama içindeki satın almalarla deneyimi daha kullanışlı hale getirebilirsiniz. 

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aplicativoslegais.beberagua&hl=tr 

App Store: https://apps.apple.com/tr/app/su-i-%C3%A7me-hat%C4%B1rlat%C4%B1c%C4%B1-water/id1056210011?l=tr

Siz de düzenli su tüketerek sağlıklı yaşama adım atabilir ve kendinizi daha zinde hissedebilirsiniz. Su tüketimine egzersizi de ekleyerek toksinlerden arınabilir, hareketle bedeninize form kazandırabilirsiniz. Spor yaparken egzersizi konforlu hale getirecek ekipmanlara Yalı Spor aracılığıyla ulaşabilirsiniz. 

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık