Spor Dünyasının İçinden 7 Kitap

Spor, pek çok sanat dalına ilham veren hikayeler ve karakterler barındıran bir aktivitedir. Başarılar ve başarısızlıklar kadar, yolculuk ve yaşanan mücadele, pek çok filme, kitaba, belgesele, şarkıya ve daha fazlasına konu olmuştur. Bugün, spor dünyasının içinden gelen spor kitapları listesine yakından bakacağız. Okumanız gereken en iyi spor kitapları karşınızda!

https://tr.depositphotos.com/16833415/stock-photo-the-book.html

Tarihe Yön Veren 100 Sporcu

Yazar: Kolektif

Listemize, önemli isimlere saygı duruşuyla başlayalım. Hem Türkiye’nin hem dünyanın hafızasına kazınmış önemli sporcularının bir arada olduğu Tarihe Yön Veren 100 Sporcu kitabı ile hem yakın hem uzak tarihten ünlü isimlerin hayatına konuk olacaksınız.

Alex de Souza

Yazar: Marcos Eduardo Neves

Türkiye’de oynadığı dönemde ve sonrasında yalnızca takımının değil, tüm futbolseverlerin gönlünde taht kuran Alex de Souza, spor biyografi kitapları arasında öneml bir yere sahip. Brezilyalı yıldız futbolcunun hikayesi, sizi ona yaklaştıracak.

Oyun Biter Efsaneler Bitmez

Yazar: Jackie Macmullan

Basketbol sahalarından asla unutulmayacak bir mücadeleydi onlarınki: Larry Bird ve Magic Johnson. Celtics - Lakers mücadelesinin belki de bu kadar ateşli olmasının arkasındaki ikilinin hikayesini konu alan Oyun Biter Efsaneler Bitmez, spor tarihi kitapları açısından mutlaka okunması gereken kitaplardan birisi.

Futbol Bir Akıl Oyunu

Yazar: Dan Abrahams

Futbol kitapları arayışı içinde olanlar için eşsiz bir kaynak olan Futbol Bir Akıl Oyunu, futbolda psikolojinin inceliklerine odaklanan bir kitap. Futbolun yalnızca güç veya taktikle ilgili olmadığını gösteren kitapta sporcu psikolojisi için önemli ipuçları bulunuyor.

Altın Bilek - Stephen Curry'nin Mucizevi Yükselişi

Yazar: Marcus Thompson

Basketbolun zirve noktalarının birinde yer alan Stephen Curry efsanesini ele alan Altın Bilek, Curry’nin NBA’de kendisine ait oyun tarzını nasıl ortaya koyduğuna odaklanıyor. Yıldız ismin hikayesini kaleme alan kitapta, basketbolun ve takım olmanın inceliklerine dair hikayeler göreceksiniz.

Pep Guardiola - Oyunu Değiştiren Felsefe

Yazar: Miguel Angel Violan

Önce İspanya’da, sonra Almanya ve İngiltere’de başında olduğu takımlarda sayısız başarıya ulaşan Pep Guardiola’yı anlatan Oyunu Değiştiren Felsefe, sizi bir taktisyenin zihnine davet ediyor. Modern futbola adını altın harflerle yazdıran, hem futbolculuyla hem teknik direktörlüğüyle milyonların saygısını kazanan Pep Guardiola’dan bir şeyler öğrenmek isteyenler için bu futbol kitabı birebir!

Hastasıyım Bu Oyunun

Yazar: Kaan Kural

Spor tarihine damga vuran olayları, kişileri ve anlara bizi götüren Kaan Kural, yorumculuğuyla başarısını kanıtladığı basketbolu bu kez yazarak anlatıyor. Majesteleri Michael Jordan’a da saygı duruşunda bulunan Hastasıyım Bu Oyunun, spor hikayeleri okumak isteyenler için keyif dolu bir yolculuk sunuyor!

Spor hakkında daha fazla şey okumak isterseniz Yalı Spor Blog’un Efsaneler Köşesi, hikayeleriyle sizi bekliyor!

İlgili Ürünler

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık