İkisi Bir Arada: En Çok Gol Atan Kaleciler

İkisi Bir Arada: En Çok Gol Atan Kaleciler

Bu yazımızda, futbol tarihine adlarını alışılmışın dışına çıkan bir şekilde yazdıran bir grup futbolcudan bahsedeceğiz: En çok gol atan kaleciler. “Gol atan kaleciler” dediğimizde aklınıza “Acaba kendi kalelerine mi gol attılar?” sorusu gelebilir ama cevabımız hayır. Listedeki kalecilerin hepsi takımları için her türlü yeteneğini ortaya koymuş. Golleri tutmak için her şeyi yapmış, üstüne bir de topu karşı takımın ağlarına göndererek kendi takımına maksimum faydayı sağlamış isimlerle dolu bu listeyi sizin için derledik. Hazırsanız, en çok gol atan kaleciler listemize başlayalım!

Rogerio Ceni (1990-2015): 131 Gol

Listemizdeki ilk kaleci Brezilya’dan. 2002 FIFA Dünya Kupası’nın efsanesi Brezilya’nın kalecisi olan Ceni, en çok gol atan kaleciler listemizin başında yer alıyor. Ceni, 25 yıllık kariyeri boyunca 70’i penaltılardan, 61’i serbest vuruşlardan olmak üzere toplam toplam 131 gol atmayı başarmış.

Jose Luis Chilavert (1982-2004) - 67 Gol

Dünyanın en çok gol atan kalecisi unvanını Ceni’ye kaptıran Paraguaylı yıldız kaleci Chilavert, futbol tarihine tuttuğu gollerin yanı sıra attığı gollerle de adını yazdırmayı başaran isimlerin başında geliyor. Aynı zamanda hat-trick yapan tek kaleci olan Chilavert’in çoğunluğu serbest vuruşlardan olmak üzere toplamda 67 golü bulunuyor.

Johnny Vegas Fernandez (1997-2017) – 45 Gol

Yirmi yıl süren kariyeri boyunca 15 farklı takımda forma giyen Perulu file bekçisi, 45 gol ile listemize üçüncü sırasında yer alıyor. Penaltıdan attığı gollerle karşı takımın kabuslarına giren kalecilerden biri olan Fernandez’in gollerinin 30 tanesini penaltı vuruşlarından geliyor.

Dimitar Ivankov (1996-2012)- 43 Gol

Listemizin dördüncü sırasında yer alan Ivankov Türk futbolseverlerin yakından tanıdığı bir isim. Bulgar kaleci, 2005-2011 yılları arasında ülkemizde önce Kayserispor’da sonra da Bursaspor’da forma giydi. Toplamda 43 gol atan Ivankov’un unutulmaz gollerinden biri, 2009 yılında Fenerbahçe-Bursaspor Süperlig maçında 93. dakikada penaltıdan attığı gol.

Rene Higuita (1985-2010) - 41 Gol

Akrep vuruşlarıyla tanınan ve “El Loco” (Deli) olarak anılan Higuita, takımı için golleri tutmakla kalmayan aynı zamanda sıklıkla gol atan isimlerin başında geliyor. Jübile maçında da frikikten gol atan Kolombiya’nın çılgın file bekçisi, toplamda 41 golle listemize dördüncü sıradan giriş yapıyor.

Hans-Jörg Butt (1994-2009) – 32 Gol

En çok gol atan kaleci listemize Avrupa’dan bir isimle devam ediyoruz. Özellikle penaltı atışlarıyla bilinen Butt’ın gol atma başarısı sadece Bundesliga Ligi ile sınırlı kalmadı. UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki farklı maçlarda toplamda üç kere Juventus’a karşı gol atmasıyla adını futbol tarihine yazdıran kalecilerden biri olma şansını elde etti.

Misael Alfaro (1988-2010) – 31 Gol

El Salvadorlu futbolcu Alfaro da takımın kazanması için her işi yapan kalecilerin başında geliyor. 22 yıllık kariyeri boyunca karşı takımın filelerine 11’i penaltı atışlarından olmak üzere tam 31 kez topu göndermeyi başarmış.

Bonus: Ekrem Aydın (1997-2002) - 9 gol

Listemizin bonus ismi ise ülkemizden geliyor. Aksarayspor ve Sivasspor gibi takımlarda forma giyen Ekrem Aydın, Türkiye’nin en çok gol atan kalecisi unvanını elinde tutuyor. Aydın’ın iki yıl içinde hepsi penaltıdan olan toplam dokuz golü var.

Bazıları penaltıların aranan ismi olmuş, bazıları orta sahadan topu ağlara ulaştırmış, bazıları da serbest vuruşlarıyla takımının kazanmasını sağlamış efsanevi kalecilerden oluşan listemizin sonuna geldik. Belki futbol tarihine adınızı bir efsane olarak yazdırmanız için geç olmuş olabilir ama doğru ekipmanlarla halı saha ekibinizin efsanesi siz olabilirsiniz! Futbolla alakalı ayakkabıdan kaleci eldivenine aradığınız her şeyi Yalı Spor’da bulabilirsiniz.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık