Yıllar Geçse de Unutulmayan Futbol Filmleri

Yıllar Geçse de Unutulmayan Futbol Filmleri

Futbol filmleri, dünya üzerindeki en popüler spor dalını beyaz perdeye taşımaları nedeniyle sporseverlerin ve sinefillerin ortak tutkuları arasında yer alıyor. Dünya sinema tarihine damga vuran futbol konulu filmler, futbolun büyük tutkusunu, kazanma arzusunu ve epik serüvenini her sinema izleyicisinin tüm detaylarıyla hissedebilmesine olanak tanıyor. Peki en iyi futbol filmleri hangileridir, biliyor musunuz? İşte karşınızda birbirinden keyifli futbol filmleri listesi!

Victory

IMDb: 6,7

Futbol ile ilgili filmler denince, akla ilk gelen yapımlardan biri daima Victory oluyor. Sylvester Stallone gibi popüler bir yıldızı, Michael Caine gibi usta bir oyuncuyu ve Pele gibi bir futbol efsanesini bir araya getiren yapım, II. Dünya Savaşı sırasında esir kampına düşen bir grup askerin özgürlüklerine kavuşma mücadelesini konu ediniyor. Filmde ayrıca Bobby Moore ve Ardiles gibi dünyaca ünlü futbol yıldızları da boy gösteriyor.

Taçsız Kral

IMDb: 6,7

En efsanevi futbol filmlerini sayıp da Taçsız Kral'ı anmamak olmaz... "Galatasaray, o daha vefalı" repliğiyle hafızalara kazanan yapım, Türk futbolunun efsanevi ismi Metin Oktay'ın gerçek yaşam öyküsünü beyaz perdeye taşıyor. Baş rolünde yine Metin Oktay'ın oynadığı filmin yönetmeni, Atıf Yılmaz. Filmde Metin Oktay'ın eşini ise Ajda Pekkan canlandırıyor.

The Damned United

IMDb: 7,5

1970'li yıllarda yaşanan gerçek bir olaya dayanan film, Derby Country teknik direktörü Brian Clough'un Leeds United'a geçmesiyle başlayan süreci konu ediniyor. Önceki takımında büyük başarılar elde eden genç teknik direktörün profesyonel ve endüstriyel futbol dünyası karşısındaki mücadelesini anlatan film, futbolun arka planını görmek isteyen izleyiciler için son derece ideal…

Bend it Like Beckham

IMDb: 6,6

Futbola hem azınlık hem de kadın gözüyle bakmaya ne dersiniz? Eğer yanıtınız evetse, Bend it Like Beckham tam size göre! İngiltere banliyölerinde yaşayan Hintli bir ailenin kızı Jesse'yi konu edinen film, ailesinden gizli bir şekilde futbol oynayan genç kızın yaşamındaki zorlukları mercek altına alıyor. Futbolun asla sadece futbol olmadığı, bu renkli ve eğlenceli filmle bir kez daha ispatlanıyor.

Captain Tsubasa

Her ne kadar sinema filmi olmasa da, futbolla ilgili yapımlar arasında Captain Tsubasa'yı saymamak olmaz... Futbol çizgi filmleri arasında apayrı bir yeri olan yapım, Japon futbolcu Tsubasa Ozora'nın destansı kariyerini konu ediniyor. Oval topları, günler süren maçları ve fantastik futbol hareketleriyle dünya çapında fenomen olan yapım, Tsubasa'nın Japonya'yla Dünya Kupası'na katılması ve Barcelona forması giymesi gibi son derece heyecan verici detaylar barındırıyor.

Dar Alanda Kısa Paslaşmalar

IMDb: 7,3

"Hayat, futbola fena halde benzer" repliğiyle ün salan Dar Alanda Kısa Paslaşmalar, Türk sinemasındaki en güzel futbol filmlerinden biri... Savaş Dinçel, Erkan Can, Rafet El Roman gibi oyuncuları bir araya getiren Serdar Akar imzalı yapım, amatör bir mahalle takımının 1980'li yıllardaki varoluş mücadelesini dramatik bir şekilde perdeye taşıyor.

Green Street Hooligans

IMDb: 7,5

Futbolla ilgili filmler arasında, tribün ateşini konu edinen yapımlar da yer alıyor. Bu filmlerden biri, Green Street Hooligans... Genç bir üniversite öğrencisinin Amerika'dan İngiltere'ye ziyareti sırasında futbol holiganları ve tribün kültürüyle tanışmasını konu edinen film, futbol taraftarlarının tutkulu dünyasını mercek altına alıyor.

Goal!

IMDb: 6,7

Futbola tutkulu bir futbolcu adayının gözünden bakmak ister misiniz? En güzel futbol filmleri arasında yer alan Goal: The Dream Begins, size bu şansı tanıyor. Meksikalı bir genç olan Santiago'nun futbolcu olma serüveninin işlendiği yapım, Los Angeles'tan Premier Lig'e uzanan eşsiz bir serüvene sahne oluyor.

Looking For Eric

IMDb: 7,2

Dünya futbol tarihinin unutulmaz figürleri arasında yer alan Eric Cantona, Ken Loach imzalı ödüllü film Looking For Eric'te sinema seyircisinin karşısına çıkıyor. Sıradan bir postacının yanlış bir ilaç içmesi sonucu sanrılar görmesi ve hayranı olduğu Cantona'nın kendisine yaşam koçluğu yaptığını sanmasıyla başlayan film, epik komedilerden hoşlananlar için son derece ideal.

Mean Machine

IMBb: 6,5

Futbol ile ilgili filmler arasında, futbolcuların yaşamına odaklanan yapımlar da bulunuyor. Onlardan biri de Mean Machine... Başarılı bir futbolcunun hapishaneye kadar düşüşünü ve gardiyanlara antrenörlük yapmasıyla bir kez daha değişen yaşamını konu edinen film, ünlü yönetmen Guy Ritchie'nin imzasını taşıyor. 

Eğer siz de futbol sahalarında en az fimlerdeki kadar destansı bir hikaye yazmak istiyorsanız, Yalı Spor'un birbirinden konforlu futbol ekipman modellerine göz atabilir ve dilediğiniz ürünü seçerek kendi futbol serüveninizi başlatabilirsiniz.

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık