Lezzete Sağlık Katın: İlkbahar Meyveleri ile Hafif Tatlılar

Lezzete Sağlık Katın: İlkbahar Meyveleri ile Hafif Tatlılar

İlkbahar, doğanın uzun kış uykusundan uyandığı, beyaz örtünün yeşile döndüğü, çiçeklerin açmaya başladığı ve meyvelerin yavaş yavaş güneşi içine çektiği en güzel mevsimdir. Uzun süren kış boyunca bir nevi inzivada olan vücudunuzu da ilkbaharla birlikte canlandırmanın ve hafif lezzetlerle kendinizi şımartmanın tam zamanı. Bol çiçekli, ılık ve neşeli ilkbahar aylarında doğanın sunduğu birbirinden lezzetli meyvelerin tadına bakabilir, damaklarınızı ve ruhunuzu canlandırabilir ve bu eşsiz güzelliklerle harika ve hafif tatlılar yapabilirsiniz.

İlkbahar Meyveleri

Çilekli Tatlı Tarifi

İlkbaharda yetişen meyveler arasında rengiyle ve kokusuyla herkesi cezbeden çilekler pazar tezgahlarını süslemeye başladığında, bahar kesinlikle gelmiş demektir. Bu nefis meyve, cilt güzelliği için çok etkili olmasının yanı sıra çok da güçlü bir antioksidan. Yaklaşık %80’i sudan oluşan çilekleri afiyetle yiyebilirsiniz. Meyve tatlıları arasında en çok tercih edilenlerden birisi olan çok pratik bu meyveli kup tarifini deneyebilirsiniz.

Çilekli Kup İçin Malzemeler

  • 500 gram çilek
  • 1 paket labne peyniri
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı

Labne peyniri ile pudra şekerini güzelce çırpın ve çilekleri dilimleyin. Cam bir bardağın dibine biraz pudra şekerli labne, üstüne çilek ve tekrar labne şeklinde dizin. En üste tekrar çilekleri yerleştirip, hafifçe pudra şekeri serpin ve servis edin.

Kirazlı Tatlı Tarifi

Kiraz çiçekleri ilkbaharın başlarında sokakları kokusuyla sarar ve ışıldayan güneşle birleşince yaşam enerjinizi arttırır. İlkbaharın ortalarından yaz mevsiminin sonuna kadar ise bu kiraz çiçekleri yerlerini mis gibi kütür kütür lezzetli kirazlara bırakırlar. Potasyum oranı yüksek ve çok güçlü bir lif kaynağı olan kirazın saplarını da kurutup, çay olarak içebilirsiniz. Kiraz sapı çayı, çok etkili bir ödem söktürücüdür.

Malzemeler:

  • 500 gram kiraz
  • 4 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tere yağı
  • 1 tutam tuz

Yapılışı:

Toz şeker ve yumurta sarısını çırpıp üstüne un, vanilya, süt ve tuz ekleyin. Krema kıvamı alana kadar çırpın. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını köpük kıvamına gelene dek çırpın ve karışıma ilave edin. Çekirdekleri çıkartılmış kirazları ekleyip, kirazların dağılmaması için yavaşça karıştırın. Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın ve karışımı tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, altın sarısı bir renk alana kadar pişirin. Dilimleyip ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz

Vişneli Tatlı Tarifi

Koyu rengi, uzun sapları ve daha küçük yapısıyla kirazdan ayrılan bu leziz meyve, ekşi ve mayhoş tadıyla sevenlerini hayran bırakır. Antioksidan ve bağışıklık güçlendirici bir meyve olmasının yanı sıra, ilkbahar ve yaz aylarında serinletici ve hafif tatlılar hazırlamak için de çok elverişlidir. Meyveli tatlı tarifleri arasında oldukça popüler olan vişneli tatlılar, hafif tatlı tariflerinden birisi olarak sizi bekliyor.

Vişneli Parfe Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 paket krem şanti
  • 1 su bardağı vişne
  • 1 paket vişne jölesi
  • 3 kahve fincanı sıcak su
  • 2 adet yumurtanın akı
  • Süslemek için: Badem

Yapılışı

Sütü, krem şanti ile iyice çırpıp katılaştıktırdıktan sonra buzdolabında bir süre bekletin. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın ve çok fazla ezilmeyecek şekilde blenderden geçirin. Vişne jölesini 3 kahve fincanı sıcak suda eritin ve kenarda bekletin. Yumurta aklarını kar gibi bir köpük olana dek çırpın. Krem şantiyi, vişne jölesini, vişneyi ve yumurta akını bir kapta iyice karıştırın ve istediğiniz şekilde bir kalıba doldurun. Buzlukta en az 3 saat bekletin. Soğutulmuş servis tabağına ters yüz edin. Dilimleyin ve üzerini badem ile süsleyerek servis yapın.

Sağlıklı ve daha hafif bir yaşam için sağlıklı beslenmenin yanı sıra spor da çok büyük önem taşıyor. Yalı spor, ihtiyacınıza uygun tüm spor ürünleri için sizi bekliyor.

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık