Evde Spor Yaparak Zayıflamak Mümkün mü?

Evde Spor Yaparak Zayıflamak Mümkün mü?
evdesporfitnessegzersizevde spor

Evde spor yaparak zayıflamak elbette mümkündür. Fakat çoğu insan kendisini belli bir disipline sokma konusunda başarısız olduğu için, bunun mümkün olmadığını düşünür. Aslında belli bir program, egzersiz konusunda yapabileceğiniz ufak çaplı araştırmalar ve doğru aletler ile evde spor yaparak zayıflayabilirsiniz. Bu yazıyı evde spor yaparak zayıflamak konusunda bilgi sahibi olmanız amacıyla kaleme aldık.

Evde yapılacak sporlar hangileridir?

Evde yapılacak sporlar genel olarak aletli ve aletsiz olarak ikiye ayrılabilir. Spor aleti kullanmadan yapabileceğiniz egzersizler: plank, squat, mekik ve şınav gibi fitness egzersizleridir. Bunların yanında, evde pilates de yapabilirsiniz. Sağlıklı bir bedene kavuşmanızı sağlayan bu egzersizler aynı zamanda vücudunuzu sıkılaştırarak iyi bir görünüm kazanmanızı da sağlar.

Spor aleti kullanarak yapabileceğiniz egzersizleri ise; bisiklet, barfiks ve bir dambıl ile yapabileceğiniz tüm hareketler olarak sıralayabiliriz. Son olarak şunu söylemekte yarar var. Evde spor yapmadan önce herhangi bir sakatlık yaşamamak adına bir vücut kitle endeksinizi ölçtürmeniz size fayda sağlayacaktır.

Evde spor nasıl yapılır?

Evde nasıl spor yapıldığını öğrenmek istiyorsanız, ilk adım olarak kendinize mutlaka bir spor programı çıkarmanız gerektiğini unutmamalısınız. Evde spor yaparken çoğu zaman size engel olan, hareketlerin zorluğu değil; program yapmamaktır. Program oluşturduktan sonra yapmanız gereken; evinizde, hareketlerinize en uygun alanı belirlemektir.

Eve fitness aletleri alırken nelere dikkat edilir?

Fitness aletleri alırken, amaçlarınıza uygun aletleri satın almalısınız elbette. Neyi hedefliyorsunuz? Önceliğiniz ne? Tüm bunları başlangıçta belirlemelisiniz. Bunları belirledikten sonra bir kalite araştırması, evde spor yaparken sakatlıklar yaşamamanız açısından önemlidir. Ayrıca spor aleti satın alırken, ‘tüm spor aletleri seti’ gibi fiyat olarak avantaj sağlayabileceğiniz setlere de göz atmayı unutmayın.

Evde spor yaparken fitness kıyafetleri fayda sağlar mı?

Özellikle fitness yaparken, hareket etme kolaylığı sağlayan fitness kıyafetleri hem hızınızı arttırır hem de daha kolay kalori yakmanıza sebep olur. Evde spor yaparak vücudunu geliştirmek isteyen erkekler için askılı modeller daha çok uygundur. Kadınlar için ise özellikle sıkı, hareket kolaylığı sağlayan giysiler mantıklı bir tercih olacaktır. Tüm bunların yanında, bolca şık modeli bulunan bir tayt tercihi pek çok fitness hareketini kolaylıkla yapmanızı sağlayacaktır.

Evde fitness etkisini ne zaman gösterir?

Fitness egzersizleri yaparken zayıflamak veya vücudunuzu geliştirmek için yemek yeme alışkanlıklarınıza da dikkat etmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Fitness hareketlerine paralel olarak doktor kontrolünde hazırlanan bir diyet programı ile vücudunuzdaki değişiklikleri, üçüncü aydan sonra fark edeceksiniz. Böylece evde spor yaparak zayıflamanın canlı bir örneği olacaksınız.

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık