Evde Pilates Hareketleri ile Gününüze Hareket Katın

Evde Pilates Hareketleri ile Gününüze Hareket Katın
evdesporevde spor

Günlük hayattan spora gitmeye vakit bulamayanlardan ya da evinde vakit geçirmeye bayılan ev severlerdenseniz siz de evde spor yapmanın yollarını arıyor olabilirsiniz. Bunun için en uygun sporlardan bir tanesi pilatestir. Evde pilates yapmak, pratik olduğu kadar faydalı da olması sayesinde hayatınıza birçok olumlu etki gösterir. Evde pilates yapanlar günlük programlarını aksatmadan dilediği aktivitelere daha kolay katılabildiği gibi sağlıklı bir yaşam sürdürmeyi yüksek oranda başarabilir.

Evde pilates hareketleri yapmak için yapmanız gereken ilk şey, pilates için uygun bir ortam hazırlamak olacaktır. Evde yapılacak pilates hareketleri için gerekli alanı yaratmalı ve spor yapacağınız alanı / odayı iyice havalandırmalısınız. Bunun yanında rahat kıyafetler giymeli, karnınızın ne çok aç ne de çok tok olmamasına dikkat etmelisiniz. Gerekli bütün şartlar hazırsa evde pilates yapmak için hazırsınız demektir! Şimdi evde yapabileceğiniz pilates hareketlerine birlikte bakalım.

Lying Leg Extension

Evde pilates ile sıkılaşmak, sanılandan daha kolay ve zahmetsiz hareketler içerir. "Evde pilates yapmak istiyorum." diyenlerin fazlasıyla başvurduğu bir hareket olan “lying leg extension” için matınızın üzerine sırt üstü yatın ve ellerinizi başınızın arkasına getirin. Ardından bacaklarınızı hafiften kendinize doğru çekin ve harekete başlayın! Önce bir dizinizi karnınıza çekerek terste kalan kolunuzu da çapraz bir şekilde dizinize doğru getirin. Ardından aynı hareketi diğer bacağınız ve kolunuzla tamamlayın. Bu hareket karın, pelvik, sırt ve kalça kaslarınızın çalışmasına yardım edecektir.

Double Hip Extension

Evde pilates yapma denince akla gelen bir diğer hareket ise "double hip extension" hareketidir. Bu hareket için ilk önce yere sırt üstü uzanın. Ellerinizi yanlar serbest bir şekilde bırakarak ayak topuklarınız yere değecek şekilde pozisyon alın. Ardından belinizi yukarı kaldırarak köprü pozisyonun gelin ve aşağı indirin. Bu hareketi bu şekilde tekrar edin. Evde yapılabilecek pilates hareketleri için en sık önerilen hareketlerden birisi olan "double hip extension", karın ve kalça bölgesi için önem taşır.

Side Leg Lift

Evde pilates programları yapılırken yine fazlasıyla tercih edilen bir başka hareket ise "side leg lift" hareketidir. Bu hareket için öncelikle yere yan bir şekilde uzanın. Elinizle başınıza destek yapın. Yukarıda kalan ayağınızı olabildiğince esneterek yukarıya doğru kaldırın ve indirin. Bu hareketi bu şekilde tekrar ettirerek vücudunuz, aklınızda oluşan “Evde pilates yapılabilir mi?” sorusuna gayet net bir cevap verecektir.

Back Extension

Back extension hareketi için ilk adım olarak yüz üstü uzanın. Kollarınızı arka tarafta tutabileceğiniz gibi öne de uzatabilirsiniz. Yüz üstü uzanırken bacaklarınızı ve ellerinizi yukarıya kaldırın. Yalnızca karın bölgesinin yere temas ettiğinden emin olacak şekilde olabildiğince esneyin. Kısa bir süre o şekilde durduktan sonra hareketi tekrarlamaya devam edin.

Evde Pilates Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Noktalar

Evde pilates nasıl yapılır, öğrendiğinize göre sıra diğer püf noktalara geldi. Pilates yapmadan önce belirlediğiniz ısınma hareketlerini gerçekleştirmeniz, sakatlık ihtimalini en az indirecektir. Özellikle pilates başlangıç seviyesinde fazlasıyla sık görülen sakatlanmaların çoğu, ısınma hareketi yapmamaktan kaynaklanır. Hareketleri yaparken nefes alış ve verişinizi doğru kontrol ettiğinizden emin olun. Hareketten alacağınız maksimum verim için fazlasıyla önemli olan nefes alış verişi, hareketin etkilemesi gereken bölgelerin daha kolay uyarılmasını sağlar. Spor, doğru beslenme ile birleştiği zaman doğru etkiyi göstereceği için öğünlerinizde sağlıklı gıdalar yer vermeniz gerekir.

Ayrıca evde pilates yaparken vücudunuzda gözlemleyeceğiniz herhangi olumsuz bir durumda doktorunuza danışmayı unutmayın. Her sporda olduğu gibi pilateste de yapacağınız hareketlerin olumlu etkilerini zamanla göreceğinizi aklınızdan çıkarmayın. Ayrıca bu spora uygun aksesuarları ve kıyafetleri edinmeyi de ihmal etmeyin. Pilates yaparken ihtiyacınız olabilecek tayt ve diğer ürünleri Yalı Spor'da bulabilirsiniz.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık