2021’in En Çok Kazanan Sporcuları

2021’in En Çok Kazanan Sporcuları

Dünyaca ünlü Forbes Dergisi en çok kazanan sporcuları açıkladı. Covid-19 sebebiyle duran ya da seyircisiz devam eden organizasyonlar sporcuların kazançlarını pek etkilememiş gibi duruyor. Sporcuların saha içi ve saha dışı kazançlarından oluşan listeyi birlikte inceleyelim.


1) Conor McGregor (Boksör) - 180 Milyon Dolar | Sahada: 22 M $ - Saha Dışı: 158 M $


2021 yılına Abu Dabi’deki UFC 257 müsabakasında nakavt olarak başlayan boksör, bu müsabakada yenilmesine rağmen 22 milyon dolar gelir elde etti. Çılgın MMA sponsorlarından da 158 milyon sponsorluk geliri elde eden McGregor, 180 milyon dolar geliri ile 2021 yılında dünyanın en çok kazanan sporcusu oldu.



2) Lionel Messi (Futbolcu) - 130 Milyon Dolar | Sahada: 97 M $ - Saha Dışı: 33 M $

Barcelona’dan ayrılarak yeni bir başlangıç yapan Messi, aynı zamanda Adidas ve Ginny Hilfiger ile yeni sponsorluk anlaşmaları imzaladı. 2020 yılında 104 milyon dolar olan kazancını bu yıl 130 milyon dolara çıkaran başarılı futbolcu, en çok kazanan sporcular listesinde ikinci sırada yer alıyor.


3) Cristiano Ronaldo (Futbolcu) - 120 Milyon Dolar | Sahada: 70 M $ - Saha Dışı: 50 M $

Ronaldo büyük bir sporcu olduğu gibi aynı zamanda büyük bir marka. Instagram’ın en çok takipçiye sahip ismi, Facebook ve Twitter ile birlikte sosyal medyada toplam 500 milyon takipçiye ulaşmış durumda. Yuvası Manchester United’a dönen futbolcu, Nike başta olmak üzere giyim, şampuan, otel gibi sponsorlukları ile 2021 yılında 120 milyon dolar gelir elde ederek en çok kazanan üçüncü sporcu olmayı başardı.


4) Dak Prescott (NFL Oyuncusu) - 107.5 Milyon Dolar | Sahada: 97.5 M $ - Saha Dışı: 10 M $

Dallas Cowboys ile yeni ve çok iyi bir sözleşme imzalayan NFL oyuncusu, 2021 yılında en çok kazanan sporcular listesinde dördüncü sırada. Diğer sporcularla kıyaslandığı zaman sponsorluk geliri az olan Prescott, 107.5 milyon doların 97.5 milyon dolarını sahadan kazanıyor.


5) LeBron James (Basketbolcu) - 96.5 Milyon Dolar | Sahada: 31.5 M $ - Saha Dışı: 65 M $

NBA’in en çok kazanan ismi Lebron James, geçen sene olduğu gibi yine listemizin beşinci sırasında. Coca-Cola’dan sonra PepsiCo ile anlaşma yapan sporcu, Roush Fenway Racing, Boston Red Sox ve Liverpool FC gibi kulüplerden de hisseler satın alarak saha dışı gelirlerini önemli ölçüde artırdı.



Neymar, Roger Federer, Lewis Hamilton, Tom Brady ve Kevin Durant gibi önemli isimlerle devam liste, saha içi kadar saha dışı kazançların da sporcuların hayatında ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.




İlgili Ürünler

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık