E-Sporcuların Tercihi En İyi Online Oyunlar

E-Sporcuların Tercihi En İyi Online Oyunlar

Yeni dönemin en popüler başlıklarından biri de espor. Her online oyun espor kapsamına girmez, oynayan kişi de e-sporcu değildir. Oyunlar, genellikle profesyonel oyuncular arasında ve profesyonel organizasyonlar ile düzenlendiğinde e-spor olarak adlandırılır. Bu yazımızda size, turnuvaları düzenlenen ve esporcuların en çok oynadığı, dünya çapında ses getiren oyunlardan bahsedeceğiz.


PUBG (PlayUnknown’s Battlegrounds)

Çıkış tarihi 2017 olan PUBG, Türkiye’de oynanmaya başladığında büyük yankı uyandırdı. Her yaşta kişinin kolaylıkla kurup oynayabildiği bu oyun için turnuvalar düzenlendi ve para ödülleri dağıtıldı. Battle royale türünün hala popülerse sebebi PUBG diyebiliriz.


PUBG, 100 kişinin bir adaya uçaktan atlayıp hayatta kalan son oyuncu olmaya çalışması üzerinedir. Oyuna takım veya yalnız olarak katılabilirsiniz. 4 farklı harita bulunmaktadır. Temel olarak hayatta kalan son kişi oyunu kazanır.


Dota 2 (Defense Of The Ancients)

2013 yılında çıkan DotA, Warcraft III: Reign of Chaos video oyununun genişleme paketi olan The Frozen Throne haritasında yer alan Defense of the Ancients’ın (Dota) devamıdır. Başlangıçta bir parça gibi olsa da bağımsız olarak devam etmektedir. En yüksek para ödülü havuzuna sahip oyunlardan biridir. Savaş arenası temalıdır.


Dota 2’de her oyuncu bir karakteri yönetir, tek başınıza veya ekip olarak savaşabilirsiniz. Karşı tarafı yok etmeye dayalı oyundur. “Radiant” ve “Dire” isimli, haritanın iki bölgesinde 5 er kişilik gruplar birbiriyle savaşarak karşı tarafın kadim binasını (Ancient) yıkmaya çalışır. Binası yıkılan oyunu kaybeder.


99 kadar farklı karakterin farklı özelliği vardır. Her bir level karakterin kendi içinde yükselmesini sağlar.


LOL (League of Legends)

Efsane oyunlardan biridir. 2009 yılında piyasaya sürülen bu oyun DotA haritası örnek alınarak tasarlanmıştır. MOBA türü yani savaşa dayalı bir oyundur.


League of Legends, beşer kişilik iki takımın birbirlerinin merkezlerini yok ederek kazanmasına yönelik strateji oyunudur. Bir takım oyunudur. Merkeze ulaşmak için karakterlerle savaşır, kule ve inhibitör savunmalarını geçersiniz. Oyunda tarafsız canavalar ve orman bitkileri de vardır. Onları öldürerek takımınıza farklı güçler katabilirsiniz.



Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO)

1999 çıkışlı olup bir dönemi internet kafelere bağlayan efsane oyun Counter Strike yeni versiyonuyla da gönüllere taht kurmaya devam ediyor. Takım tabanlı birinci şahıs nişancı oyunudur.


CS:GO 5 kişilik iki takım halinde oynanır. Taraflardan biri terörist biri antiterörist olarak adlandırılır. Bomba imha ve rehine kurtarmaya dayalı bireysel nişancılıklarla kazanılan bir oyun türüdür. Kazanılan her oyun karakterin rükbesini yükseltirken kaybedilenler de rütbe düşürür. Birlikte savaşmak için yakın rütbelerde olmalısınız. Not: yanlışlıkla takım arkadaşını çok fazla defa vurursan ceza alırsın. Oyunda birçok harita, karakter, silah ve oyun modu var, istediğinizi seçip hemen siz de bu heyecana ortak olabilirsiniz.


En favori oyunları sizin için kısaca tanıttık, Fortnite, Overwatch, Call of Duty, Hearthstone gibi birçok oyun seçeneğiniz var. Zevkinize ve yeteneklerinize göre kendinize uygun olanı seçip yarışa başlayabilirsiniz. Yalı Spor’dan rahat bir eşofman altı veya tişört almak isterseniz hemen mobil uygulamadan (Android - IOS veya yalispor.com.tr’den alışveriş yapabilirsiniz. 



İlgili Ürünler

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık