Ayakkabılara Kışlık Bakım: Ayakkabı Nasıl Saklanır?

Mevsim değişimlerinde yeni gelen havalara uygun olacak şekilde dolaplarda kıyafet ve ayakkabılarda değişimi, her sene yaptığımız rutin bir iştir. Yazlıklar ve kışlıklar yer değişikliği yaparken ayakkabılarınızı saklarken de dikkat etmeniz gereken şeyler var. Birazdan bahsedeceğimiz ayakkabı saklama önerilerini kullanarak ayakkabılarınızın kullanım ömrünü uzatabilir, bir sonraki giyişinizde daha temiz şekilde doğrudan kullanıma hazır olarak bulabilirsiniz. 

İlk Adım Temizlik

Ayakkabı saklama çözümleri konusuna geçmeden önce, içini ve dışını dikkatli bir şekilde temizlemelisiniz. Özel bakım köpük ve spreyleri kullanarak detaylı temizliğini yaptığınızı ayakkabılar, bu sayede kokmadan daha uzun bir şekilde muhafaza edilebilir. Ayrıca ayakkabılarınızı dolaptan çıkardığınızda da hemen kullanmaya başlayabilirsiniz!

Ayakkabınızda koku problemi varsa öncelikle havalandırmanız, oldukça önemli bir adımdır. Ek olarak bebek pudrası döküp balkonda veya cam önünde havalandıracağınız ayakkabı, bekleme sürecindeyken rahatsız edici kokular yaymaz.

Ayakkabı Kutularının Önemi

Yeni bir ayakkabı aldığınızda, yanında gelen kutuların önemini, ayakkabı saklayacağınız dönemde fark edeceksiniz. Ayakkabınızı en sağlıklı şekilde saklamak için, ayakkabı kutularının yanı sıra ayakkabı saklama hurcu da iyi bir alternatif. Burada dikkat etmeni gereken şey ise kutuya bir çiftten fazla ayakkabı koymak, ayakkabıların ezilerek formlarını kaybetmesine yol açabilir. 

Saklama Alanı Belirleme

Ayakkabı saklama alanı, ne kadar uzun süre beklerse beklesin ayakkabılarınızın ne kadar sağlıklı bir muhafaza dönemi geçireceğini belirler. Nemli bir ortamdan olabildiğince uzak durmalısınız. Ayakkabınızda koku ve hasar oluşmasına yol açacak nem, eşyalarınız için tehlikeli bir düşmandır. Doğrudan güneş almayan bir yer seçimi de oldukça önemli. 

Deri ayakkabılarınızı saklayacağınız zaman, ayakkabınızın nefes alması gerektiğini unutmamalısınız. Ayakkabı saklama kutusunda açacağınız birkaç delik, hava alması için yeterli olacaktır. 

Ayakkabı Kalıbı Kullanma

Ayakkabı kalıbı, hem saklarken hem de günlük hayatta dolapta tuttuğunuz ayakkabıların formlarını korumaları için önemli bir ekipmandır. Ayakkabı türüne ve numarasına göre değişkenlik gösterebilen kalıplara sahip değilseniz kağıt ile doldurarak da aynı korumayı sağlamış olursunuz.

Ayakkabılarınız, bakım isteyen ve dikkatli kullanılmaya ihtiyaç duyan, en önemli spor ekipmanları arasındadır. İhtiyaç duyduğunuz ayakkabı bakım malzemeleri, Yalı Spor’da sizi bekliyor!

İlgili Ürünler

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık