Ayakkabı Bağlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ayakkabı Bağlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gün boyunca dışarıda atacağınız adımların güçlü, yere sağlam basan ve tarzınızı yansıtan adımlar olmasına dikkat etmelisiniz. Yürüyüşünüz çevrenizdeki insanlara hakkınızda tahmin ettiğinizden daha fazla şey anlatıyor olabilir. Bu noktada en az ayakkabı seçiminiz kadar önemli bir diğer konu da ayakkabı bağcığınızdır.

Ayakkabı bağcığı bir ayakkabının işlevselliğini ve rahatlığını arttıran en önemli etmendir. Bu konuda her ne kadar monotonlaşan kararlarla hayatınıza devam ediyor olsanız da ayakkabı bağlarken dikkat etmeniz gereken belirli hususlar vardır. Özellikle spor ayakkabı kullanırken farklı bağlama teknikleri ile ayakkabınızı daha esnek bir forma dönüştürmeniz mümkündür.

Bağcık Çeşitleri

Ayakkabıları kendi bağcıklarıyla satın aldıktan sonra genellikle bir daha bağcık değiştirilmez. Fakat pamuk, yün, deri, poliüretan ve kauçuk gibi malzemelerden imal edilen ayakkabı bağcıkları, ayakkabının türüne ve modeline göre farklı özelliklere sahiptirler. Gündelik kullanıma uygun spor ayakkabılarda genellikle pamuk veya yün bağcık çeşitlerine yer verilirken; krampon, koşu ayakkabısı ve basketbol ayakkabısı gibi dinamik yapıya sahip spor ayakkabılarda ise daha çok kauçuk ve poliüretan içerikli elastik bağcık modelleri tercih edilir.

Bunun yanı sıra bağcığın kalınlığı ve inceliği de doğrudan bağlama zahmetini etkiler. Özellikle bağlama zahmetinden kaçınmak için akıllı bağcık çeşitlerini de tercih edebilirsiniz. Üzerinde yer alan bağlama klipsleri ile bu akıllı bağcık çeşitleri ayakkabıya bir kez takıldıktan sonra bağlama derdini uzun süre askıya alır.

İdeal Bağcık Uzunluğu

Ayakkabı bağlarken dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise bağcık uzunluğudur. Bağcığınızın uzunluğu ayakkabınızın bağına göre ne fazla uzun ne de fazla kısa olmalıdır. Gün içerisinde bağcığın sürekli olarak çıkmasından rahatsız olmak istemiyorsanız bu konuya mutlaka dikkat etmelisiniz. Ayakkabı rahatlığınızın yanı sıra bu konu doğrudan sağlıklı ve güvenli adımlar atmanızı da etkiler.

Bağlama Modeli

Karma bağlama, gösterişli bağlama, çift renk bağlama, fermuar yöntemi, ikiye katlama yöntemi ve düğüm yöntemi gibi bilinen ve çok kullanılan modellerin yanı sıra torba, testere dişi, çalı yöntemi, kafes yöntemi, kare bağlama ve kravat yöntemi gibi bağcık bağlama modellerini ayakkabı stiline ve rahatlığına göre tercih edebilirsiniz.

Karma bağlama ve düğüm yöntemi gibi modeller ile daha standart görünüşlü ve pratik teknikleri kullanabileceğiniz gibi kafes yöntemi ve kare yöntemi gibi tekniklerle daha sıkı bağcıklara sahip olabilirsiniz. Bunların yanı sıra torba yöntemi, kravat yöntemi ve gizli düğüm yöntemi gibi işlevsel tekniklerle de farklı bir tarz yansıtabilirsiniz.

Yalı Spor’da bağcık modellerini inceleyerek hem tarzınızı yansıtacak hem de performansınıza destek olacak seçimi hemen yapın! Farklı uzunluklarda ve renklerdeki bağcıklar ile ayakkabınızın şıklığını arttırın.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık