2021 Spor Takvimi

2021 Spor Takvimi

2020, sporseverler için pek de keyifli olmayan bir sene oldu. Pandemi sebebiyle tribünlerden uzak kalan taraftarlar, daha sonra lig ve turnuvaların ertelenmesi veya iptal edilmesi yüzünden uzun zaman ekranlarda spor müsabakalarından uzak kaldılar. Daha kontrollü şekilde sürdürülmesi planlanan 2021 spor olaylarına gelin birlikte bakalım!

Not: Pandemi sebebiyle, organizasyonların tarihlerinde değişikliklere gidilebilir. Resmi açıklamalarla birlikte içerikteki tarihlerde de güncelleme yapılacaktır. 

Ocak Spor Olayları

Dünya Hentbol Şampiyonası, senenin ilk uluslararası spor organizasyonlarından. Hentbolun dünya şampiyonunu belirleyecek turnuva 14 - 31 Ocak arasında Mısır’da gerçekleşecek. 23 Ocak’ta Güney Amerika kıtasının en büyük ikinci turnuvası olan Copa Sudamericana’nın; 30 Ocak’ta ise kulüpler düzeyinde en büyük takımı belirleyecek olan Copa Libertadores oynanacak.

Şubat Spor Olayları

Şubat ayı, tenisseverler için keyifli bir ay olacak. Ay başında 1-5 Şubat arasında Avustralya’da 2021 ATP Cup; 8-21 Şubat arasında ise 2021 Avustralya Açık oynanacak. 1 - 11 Şubat arasında, geçen sene pandemi sebebiyle ertelenen 2020 FIFA Club World Cup oynanacak. Dünyanın en büyük kulübünün belirleneceği Kulüpler Dünya Kupası, Katar’da düzenlenecek. 7 Şubat’ta ise, Amerika’nın en büyük spor organizasyonlarından olan Super Bowl’da NFL’in şampiyonu belirlenecek. 

Mart Spor Olayları

Miami Open, bir diğer adıyla Miami Masters, Mart 2021’nin en büyük spor organizasyonlarından birisi. World Athletics Indoor Championship ise 19 - 21 Mart tarihlerinde Çin’de gerçekleşecek.

Nisan Spor Olayları

17 Nisan’da başlayacak olan Dünya Snooker Şampiyonası’nın yanı sıra 19 Nisan’da dünyaca ünlü Boston Maratonu gerçekleşecek.

Mayıs Spor Olayları

Mayıs ayı, pek çok spor dalı için önemli bir ay. Madrid Açık, İtalya Açık, Fransa Açık, tenisseverleri ekran başına kilitlerken NBA Playoff’larının 22 Mayıs’ta başlaması basketbol tutkunlarını, 26 Mayıs’ta UEFA Avrupa Ligi finali, 29 Mayıs’ta ise UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde futbol hayranları heyecanlarını doyasıya yaşayacaklar. Ayrıca 24 Mayıs’ta UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası, yeni yıldız adaylarını izlemek için güzel bir fırsat sunacak.

Haziran Spor Olayları

Haziran ayının başında, Dünya Judo Şampiyonası, Macaristan’da gerçekleşecek. 2020 yazından ertelenen UEFA Euro 2020 ve 2021 Copa America, 11 Haziran - 11 Temmuz tarihleri arasında oynanacak. Senenin 3. Grand Slam’i Amerika Açık, tenis izleyicileri için unutulmaz sahnelere imza atacak. Bu ay; 2020 Akrobatik Cimnastik Dünya Şampiyonası, hem erkekler hem kadınlar için 2021 FIVB Uluslar Ligi Finalleri (voleybol), Tour de France (bisiklet), Wimbledon Şampiyonası (tenis) gibi büyük organizasyonlara da ev sahipliği yapacak.

Temmuz Spor Olayları

UEFA Kadınlar Euro 2021, temmuz ayı boyunca sürecek. Temmuz sonunda ise Yaz Oyunları ile farklı branşlarda, birbirinden keyifli müsabakalar izleyeceğiz.

Ağustos Spor Olayları

Ağustos ayı sonunda başlayacak olan Paralimpik Oyunları, Japonya’nın başkenti Tokyo’da gerçekleşecek.

Eylül Spor Olayları

Eylül ayında, Dünya Futsal Şampiyonası ve Ragbi Dünya Kupası izleyerek yeni sporlar keşfetmeye ne dersiniz?

Ekim Spor Olayları

2021 Dünya Güreş Şampiyonası, 2021 UEFA Uluslar Ligi Finalleri, 2021 Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası gibi farklı alanlarda, en iyilerin mücadele edeceği ekim ayında kıran kırana rekabet bizi bekliyor.

Kasım Spor Olayları

Tenisin yıldızlarının sahne alacağı ATP Finalleri, 14 - 21 Aralık’ta İtalya’da gerçekleşecek.

Aralık Spor Olayları

Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası ile açılışını yaptığımız 2021, Kadınlar Dünya Hentbol Şampiyonası ile sona erdiriyoruz.

Spor ve keyif dolu bir yıl dileriz!

İlgili Ürünler

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık