Sonbaharda Rahat Edebileceğiniz Spor Giyim Kombin Önerileri

Sonbaharda Rahat Edebileceğiniz Spor Giyim Kombin Önerileri

Sonbahar gelip çattığında kavurucu ve bunaltıcı sıcaklar yerini yer yer yağışlı havalara ve serin rüzgârlara bırakır. Hava sıcaklıkları çoğunlukla gündüz saatlerinde yalnızca bir tişört ya da bluzla gezmeye olanak tanırken, güneş battıktan sonra ince hırkaları ve kazakları dolapta gizlendikleri yerden çıkarmak gerekebilir. Özellikle yaz sıcaklarında bunalıp arada denize ya da havuza girmek dışında antrenman programlarına ara verenler veya spor yapmayı erteleyenler için sonbahar ayları sahaya geri dönüşün sinyallerini de beraberinde getirir. Ancak sonbahar boyunca sıcaklıklar her gün ya da gün içinde değişebildiği için konforlu ve hava koşullarına uygun spor kıyafetlerini tercih etmek gerekir. Aksi takdirde terlemek ve rüzgâra maruz kalmak ya da yeterince konforlu hissedememek işten bile değildir! Peki, sonbahar spor kıyafetleri nasıl olmalıdır? Gelin, spor giyim önerileri sonbahar aylarında nasıl şekilleniyor, birlikte inceleyelim.

Sonbaharda Üst Giyim Seçimlerinizde Tedbirli Davranın

Sonbahar boyunca hakim olacak değişken hava koşulları, spor aktiviteleri esnasında doğru kıyafetler tercih etmediğiniz takdirde sağlığınızı riske atabilir. Çünkü spor antrenmanları boyunca atacağınız ter, vücudunuzda hızlı kuruyacaktır. Bu nedenle sonbaharda tavsiye edilen spor giyim kombinleri, havalandırma özelliği olan ve cildinizin nefes almasına olanak tanıyan tişörtler kullanılarak yapılmalıdır. Dilerseniz, Yalı Spor’da yer alan, konforlu ve havalandırma özelliği bulunan tişört modellerine göz atarak size en uygun seçenekleri kolaylıkla belirleyebilirsiniz.

Sonbahar aylarında özellikle akşam saatlerinde ve açık havada yapacağınız spor antrenmanlarında yalnızca bir tişört yeterli olmayabilir. Bir anda başlayacak serin esintilere karşı yanınızda bir sweatshirt taşımanızda fayda var. Elbette seçtiğiniz parçaların konforunuzdan ödün vermemesi ve spor esnasında hareketlerinizi kısıtlamayacak ölçüde esnek olması son derece önemli. Tişörtünüze, taytınıza ve şortunuza uygun sweatshirt’ler tercih ederek hem antrenmanlarınız esnasında da tarzınızı ön plana çıkaran spor kombinleri oluşturabilir hem de soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara karşı önlem alabilirsiniz. Hem rahat hem de oldukça şık sweatshirt seçeneklerine göz atmaya ne dersiniz?

Koşu Egzersizleri ve Fitness Antrenmanlarında Hareket Özgürlüğünüzü Kısıtlamayın

Sonbahar ayları, açık havada düşük ya da yüksek tempolu koşular yapmak, fitness ve kardio antrenmanlarına ağırlık vermek için ideal bir zaman dilimi olabilir. Elbette tüm bu antrenmanlar ve egzersizler esnasında rahat giyim kombinleri oluşturmanız son derece önemlidir. Kadınlar için hareket özgürlüğünü kısıtlamayacak doğru sonbahar kombinleri; tayt, büstiyer ve rahat bir tişört kullanılarak yapılabilir. Tayt tercih ederek koşu ve fitness antrenmanlarından maksimum verim alabilir, çok daha konforlu ve rahat hissedebilirsiniz. Büstiyer ise özellikle koşarken ya da HIIT antrenmanları yaparken hareket özgürlüğünüzün artmasını sağlar. Elbette sonbahar aylarında yalnızca büstiyer kullanmak hava koşulları açısından yetersiz kalabileceği için, kombininizi rahat bir tişört ile tamamlayabilirsiniz.

Gelelim erkek sporcular için kullanışlı sonbahar giyim kombinlerinden söz etmeye… Deneyebileceğiniz sonbahar açıkhava giyim kombinleri, hava koşullarına bağlı olarak farklılık gösterebilir. Güneşli ve ortalama sıcaklıkta bir günde açık havada yapacağınız antrenmanları bir şort ya da kapri eşliğinde rahatça gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle koşu ve fitness egzersizleri esnasında seçtiğiniz şort modellerinin, teri vücudunuzdan uzaklaştıran ve hızlı kuruyan kumaşlardan yapılmış olması gerekir. Akşam saatlerinde ve soğuk günlerde ise, yine aynı özellikleri barındıran eşofman altı modellerine yönelebilirsiniz. Tişört seçiminiz ise teri vücudunuzdan atmanın yanı sıra, UV filtreli ve sizi yakıcı güneş ışınlarından korumaya yardımcı olan tişört modellerinden yana olmalı.

Yağmurlu Havalar Sizi Yıldıramaz

Outdoor spor branşlarında sonbahar ayları, gerçekten sürprizli olabilir. Bir anda bastıran yağmura karşı önlem almakta fayda var. Ekstrem sporlarla ilgileniyor ya da trekking, koşu ve dağcılık gibi branşları sonbahar aylarında da sürdürmek istiyorsanız yanınızda bir yağmurluk / rüzgârlık bulunmasında fayda var. Böylelikle kötü hava koşullarında da korunaklı kalabilir, doğru spor giyim kombinleri seçimleriniz sayesinde antrenmanlarınıza hız kesmeden devam edebilirsiniz.

Başınızı ve Boynunuzu Koruyun

Spor antrenmanları öncesinde ve sonrasında vücudun ısısının hızla azalması ya da artması, sağlık açısından sakıncalıdır. Keza bu nedenle sonbaharda spor yaparken çok kalın ve nefes almayan kıyafetler tercih etmek, normalden çok daha fazla terlemenize ve vücudunuzun hızla su kaybetmesine yol açar. Dehidrasyon yaşama riskinizi önlemek ve vücut ısınızı dengede tutmak için, doğru kıyafetleri tercih etmelisiniz. Vücut ısınızı korumanın temel ipuçlarından biri de, baş ve boyun bölgenizi korumaktır. Çünkü spor antrenmanları esnasında vücudun kaybettiği ısı, yaklaşık %50 oranında baş ve boyun bölgesinde oluşur. Söz konusu ısı kaybını önlemek için soğuk veya yağışlı sonbahar günlerinde atkı ve bere kullanabilirsiniz.  

Ailece Yapılan Spor Aktivitelerinin Tadını Çıkarın

Sonbahar aylarında sıklıkla tercih edilen trekking, kamp ve koşu gibi sporları diğer aile üyelerinizle birlikte de yapabilirsiniz. Böylelikle tüm aile formda kalırken kaliteli zaman geçirebilir, eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Ancak söz konusu çocuklar olduğunda, tüm spor aktiviteleri esnasında korunaklı ve kaliteli kıyafetler tercih edilmelidir. Küçük kardeşinize ya da çocuğunuza spor kıyafeti seçerken nefes alabilen kumaşları tercih etmeli, yanınızda yedek tişört seçenekleri ve soğuk havaya karşı bir sweatshirt ya da hırka taşımalı, hava koşullarına bağlı olarak yağmurluk seçmeyi ihmal etmemelisiniz. Çocuklar için en doğru ve konforlu spor kıyafetleri seçeneklerine buradan göz atabilirsiniz.

Doğru Ayakkabı ve Zemin Seçimi Çok Önemli

Spor yaparken konforunuzu ve aldığınız verim oranını artırmanın temel prensiplerinden biri, doğru spor ayakkabısını seçmektir. Sporcular için geçerli sonbahar ayakkabı önerileri, antrenmanların yapılacağı ortam ve zemin koşullarına bağlı olarak farklılık gösterir. Ancak her halükarda seçtiğiniz spor ayakkabısının zeminden gelen darbe şoklarının etkisini azaltacak bir taban yapısına sahip olması, ayağınızın yapısına birebir uyum sağlaması gerekir. Bu sayede olası diz ve ayak bileği sakatlıklarının önüne geçebilir, çok daha rahat bir şekilde antrenmanlarınızı yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan tüm spor ayakkabısı modellerini Yalı Spor’da bulabilir, şık ve konforlu spor kombinleri oluşturmanın keyfini çıkarabilirsiniz!

İlgili Ürünler

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık