Kettlebell Antrenmanı ile Tüm Vücut Çalıştırma

Kettlebell Antrenmanı ile Tüm Vücut Çalıştırma

Kettlebell oldukça uzun zaman önce Rus Haltercilerin çalışmalarında kullandığı bir antrenman aletiydi. Kısa saplı gülleye benzeyen bu alet ile oldukça sıkı antrenmanlar yapmak mümkündür. Kettlebell antrenmanı ile çalıştırmak istediğiniz tüm kaslarınız çalıştırmanız mümkündür. Dambılla yaptığınız tüm hareketleri yapmanız mümkündür. Kasları çalıştırırken, yağ yakımı da sağlayan çok yönlü çalışmalar yapılabilir. Hem kas kazanırken hem de yağ kaybetmek sporun ana kuralıdır ve bu iki kuralı birden gerçekleştirmek Kettlebell ile mümkündür. 

Kettlebell ile Çalışma Programı 

Kettlebell ile antrenman yapacaksanız mutlaka birer gün aralıklarla yapmalısın. Tüm vücut çalıştırarak her hareketi kolaylıkla yapabileceğiniz Kettlebell aletleri ile yağ yakabilir, kas kalitenizi artırabilirsiniz. Bazı antrenman hareketleri yağ yakımına bazıları ise kas yapımına destek olurken Kettlebell ile her ikisini aynı anda yapmak mümkündür. Bu alet doğru bir şekilde kullanıldığında oldukça yararlı olan hareketleri yapmanızı sağlar. 

Sakatlanmaya oldukça açık olan Kettlebell ile çok dikkatli bir şekilde çalışmanız da fayda var. Kettlebell antrenmanı yapmak vücuda oldukça yaralı olsa da haftada en fazla 2-3 gün ve birer günlük aralarla yapılmasını öneririz. Setler arasında dinlenmek için biraz zaman ayırmanız da sakatlanmanızın önüne geçecektir. 

Kettlebell ile Yapılacak Hareketler 

Kettlebell antrenmanında yapılacak birçok farklı hareket bulunmaktadır. Bu hareketler vücudunuzun hangi noktasını çalıştırmak istediğinize göre değişmektedir. Hem yağ yakımına hem de kas oluşturmaya yardımcı olan Kettlebell ile oldukça hızlı bir şekilde istediniz vücuda sahip olmanız mümkündür. Tek bir alet ile yapabileceğiniz birçok hareketle fazla vücuttaki kasları çalıştırmak mümkündür. 

Swing hart ile yoğun yağ yakmak, Squat ile kalça şekillendirmek, Goblet Squat ile bacaklarınızı çalıştırmak, Strict Press ile omuzlarınızı çalıştırmak, Clean ve Snatch tüm vücudun dayanıklılığını artırmak mümkündür. Kettlebell antrenmanı vücut çalıştırma oldukça fazla enerji istese de tüm vücut için gerekli olan egzersizleri tek bir alet ile yapılması sporcuların işini oldukça kolaylaştırır. Hem yağ yakımı hem kas oluşumunu desteklediği için spordan alınan maksimum verim için en ideal antrenman aletidir.


İlgili Ürünler

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık