Futbol Topu Özellikleri

Futbol Topu Özellikleri

Futbol topu özellikleri maçların daha keyifli geçmesi için önemlidir. Neredeyse tüm dünya tarafından sevilen bir spor olan futbolun oynanması için temel araç olan futbol topu rekabetin ve heyecanın üst düzey olması için farklı özellikler taşımaktadır. Doğru futbol topu seçimi için özelliklerinin neler olduğunun anlaşılması gerekir. 

İdeal Futbol Topu Nasıldır? 

İdeal futbol topu özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

Yuvarlak yapıdadır. 

Deri veya muadili uygun maddeden yapılmalıdır. 

Çevresi 68 cm’den az, 70 cm’den çok olmamalıdır. 

Maç başında ağırlığı 450 gramdan fazla, 410 gramdan az olmamalıdır. 

Deniz seviyesinde olacak şekilde basıncı 0,6 – 1,1 atmosfere eşit olmalıdır. 

Futbolcuların topu kontrol edebilmeleri ve müsabakanın sorunsuz olması için belirtilen noktalar temel ölçüt olarak kabul edilmelidir. 

Futbol Topu Fiyatları

Futbol topu fiyatları kullanılan malzemeye göre farklılık gösterir. Değişik malzemelerden yapılan futbol topları buna göre fiyatlandırılmaktadır. Aynı zamanda numarası, desenleri ve üretim tekniği de yine fiyatlar üzerinde değişkenlik göstermektedir. Fiyatlar hakkında bilgi almak için yalispor.com’da ilgili kategoriye bakabilirsiniz. 

Futbol Topu Numaraları Neler?

Futbol topu numaraları şu şekilde ayrılmaktadır;

5 numara; yetişkin ve profesyoneller içindir, 68 – 70 cm çevre uzunluğu vardır.

4 numara; gençler ve amatör oyuncular içindir, 63 – 66 cm çevre uzunluğu vardır.

3 numara; 8 yaş ve altı içindir, 58 – 61 cm çevre uzunluğu vardır.

1 numara; tüm yaşlara uygundur ve ayak becerilerini geliştirmek için kullanılır. 46 – 51 cm çevre uzunluğu vardır.

Maçlarda kullanılan futbol topları 5 numaradır. 

Futbol Topu Tavsiyeleri

Futboldan keyif almak için futbol topunun doğru olarak seçilmesi önem taşıyor. Nike, Adidas ve Vocifer gibi markalar ile profesyonel oyundan amatör oyunlara kadar tüm etkinlikler için futbol topu çeşitlerini rahatlıkla bulabilirsiniz.

Denge sunan olukları ve farklı tasarımı ile dikkat çeken Nike Nk Strk Futbol Topu gibi modeller futbolun daha keyifli hale gelmesine yardımcı oluyor. Adidas kalitesini üzerinde taşıyan adidas Starlancer Clb Erkek Futbol Topu modelleri ise top kontrolünü kolay hale getiriyor. Vocifer Futbol Topu Yprf Futbol Topu Beyaz dayanıklılığı ve ayakta mükemmel teması bir arada tutarak futbol severler için ideal örnekleri oluşturuyor. 

Profesyonel futbolculardan amatörlere kadar tüm herkese hitap edecek futbol toplarını Yalı Spor’da Futbol Topu kategorisinden inceleyebilirsiniz.


İlgili Ürünler

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık