Çocukların Gözdesi: Çocuk Scooterı Nasıl Olmalı?

Çocukların Gözdesi: Çocuk Scooterı Nasıl Olmalı?

Son zamanların en eğlenceli ve sportif ulaşım araçlarından birisi olan scooter, uzun yıllardır çocukların gözdesi. Birbirinden farklı modelleriyle, rengarenk scooterlar; pek çok yaştan çocuğun ilgi odağı. Peki ama çocuğunuz için scooter alırken dikkat etmeniz gereken noktalar neler? Scooter seçiminizi yaparken vermeniz gereken kararlar için yazımızın devamına göz atın!

Çocuklar için Scooter Seçerken Sorulması Gereken Sorular

Çocuklara scooter seçimi öncesinde bazı soruların yanıtlarının gözden geçirilmesi gerekir. Bunlar, çocuğunuzun scooter eğlencesini yaşarken aynı zamanda güvenli bir şekilde de vakit geçirmesi için oldukça önemli cevaplar.

İlk olarak, çocuğunuzun scooter sürecek yaşta olup olmaması bu yolculuğa çıkarken sorulması gereken soruların başında geliyor. Sağlam adımlar atarak yürümeye başlayan çocuklar için scooter düşünülmeye başlanabilir. Ebeveynler, genel olarak 2 veya 3 yaşından sonra, güvenlikli scooterları çocuklarına kullandırmaya başlıyorlar. Diğer sporlarda olduğu gibi ne kadar erken yaşta scooter kullanılmaya başlanırsa çocukların öğrenme ve ilerleyen yıllarda gelişme potansiyelleri önemli ölçüde artacaktır.

İkinci soru, aslında nasıl bir scooter seçeceğiniz konusunda vermeniz gereken önemli bir diğer konu. Çocuk scooterları, tekerlek sayı ve konumlarıyla birbirlerinden ayrılırlar. İki tekerlekli, bir ön / iki arka veya iki ön / bir arka tekerlekli gibi farklı tür scooterlar, çocuğunuzun yaşına ve motor becerilerinin gelişmişliğine göre tercih edilmeli. Çocuğunuz henüz scooter veya bisiklet gibi dengesini sağlayarak ilerleyebileceği bir araçta rahat hareket edemiyorsa üç tekerlekli scooter tercihiniz olmalı. Çok tekerli scooterlar, denge sağlamasına yardımcı olabileceği gibi güvenli biçimde dönmesini de sağlar. 

2 - 5 Yaş Arası için Scooter Seçimi

Henüz ilkokul yaşına gelmemiş çocuklar için scooter seçilirken göz önünde bulundurulması gereken kriterlerin başında tekerlek sayısıdır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi üç tekerlekli scooter ile dengeli ve güvenli bir yolculuk mümkün. Bunun yanında, platformun yere yakınlığı da oldukça önemli. Çocuğunuzun yerdeki ayağı ile güç alırken dengesi bozulmaması için alçak zeminli scooterlar tercih edilmeli. Aynı zamanda platformun çok geniş veya çok dar olmaması da ayaklarını rahat bir şekilde yerleştirirken dengesinin bozulmamasına da yardımcı olacaktır.

6 Yaş ve Daha Büyük Çocuklar için Scooter Seçimi

Çocukların yaşı büyüdükçe dengelerini sağlamaları kolaylaşacağı için daha üst model scooterlara geçmeleri önerilir. Burada, çocuğunuzun boyununun yıllar içinde uzayacağını göz önünde bulundurarak gidon boyu ayarlanabilen modeller tercih edilmeli. Daha fazla ağırlığı taşımaya hazırlıklı olması gereken scooterların tekerlek materyalleri de oldukça önemli. Günlük kullanımda plastik tekerlek öneriliyor. 

Güvenli bir sürüş için; kask, dizlik ve dirseklik olmadan binilmemesi gereken scooter için doğru adres Yalı Spor! Çocuk scooter modellerini inceleyerek çocuğunuz için uygun olanı hemen sipariş verin, eğlenceli anları yaşamaya başlayın.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık