Basketbol Oynamak Hangi Kaslarınızı Çalıştırır?

Basketbol Oynamak Hangi Kaslarınızı Çalıştırır?

Basketbol oynarken geçen eğlenceli saatlerin, aynı zamanda vücudunuzun tamamı için harika bir egzersiz olduğunu biliyor muydunuz? Basketbol oynadığınızda iskelet sisteminiz ve vücudunuzda bulunan çoğu büyük kas grubu sizi dengede tutmak için sürekli aktif bir şekilde çalışır. Uzmanlar, basketbol oynamanın faydalarından bahsederken, bunlardan en önemlilerinin daha güçlü kaslar, artan fiziksel dayanıklılık ve esneklik olduğu konusunda hemfikirler. Çünkü basketbol oynarken çalışan ve güçlenen farklı kas grupları, günlük hayatınızda daha iyi bir duruşa ve daha sağlıklı bir omurgaya sahip olmanız konusunda da size yardımcı olur.

Hayallerimizdeki gibi birer Michael Jordan, Kobe Bryant ya da LeBron James olamasak da basketbol oynayarak kaslarımızı çalıştırıp hayatımıza sağlık katabiliriz! Siz de basketbol hangi kasları çalıştırır diye merak ediyorsanız, artık başlayalım!

Kollar: Biceps, Triceps ve Ön Kol

“Basketbol oynarken hangi kaslar çalışır?” diye bir arama yaptığınızda karşınıza ilk çıkacak olan kas grubu biceps ve triceps olacaktır. Omuz ve dirsek arasında üst kolun ön kısımda bulunan biceps ve aynı alanda arka kısımda bulunan triceps pas verirken ve atış yaparken en çok çalışan kaslardır. Top sürmenin de kalça ve bacakta bulunan kasların yanı sıra biceps ve triceps’in güçlenmesine yardım edecek egzersizlerden biri olduğunu söylemeden geçmeyelim. Bu hareketler sırasında biceps ve triceps gibi kolunuzun üst kısmındaki kaslarının yanı sıra ön kolunuzda bulunan kaslar da aktif olarak çalışır ve güçlenir.

Core Bölgesi: Abdominals ve Erector Spinae

Core bölgesindeki kasların güçlü olmasının basketbol oynarken sağladığı en büyük avantaj dengede durmanızı sağlamasıdır. Basketbol oynarken hangi pozisyonda olursanız olun, core bölgesindeki kaslarınız, abdominals ve erector spinae gibi sürekli olarak aktif çalışır. Core bölgesindeki kaslarınızın güçlü olması basketbol oynarken yaptığınız ani hareketlerde omurganızı koruyarak zarar görmenizi engeller. Ayrıca, bu bölgede bulunan kaslarınızın güçlenmesiyle günlük hayatınızda daha iyi bir postüre de sahip olabilirsiniz.

Kalça ve Uyluk: Kuadriseps

Basketbol antrenmanı sırasında ilk akla gelen grup olmasa da en çok kullanılan kas gruplarından biri kalçanızda ve uyluklarınızda bulunanlardır. Sahada her koştuğunuzda ya da atış yaptığınızda uyluğun ön tarafında bulunan kuadriseps isimli kas grubunuz aktif olarak çalışır. Basketbol için kas geliştirme üzerine düşünüyorsanız, özellikle daha iyi koşmak ve zıplamak için kalça ve uyluk kaslarınızın güçlü olmasına dikkat etmenizi öneririz. 

Alt Bacak: Kalf Kasları

Alt bacağınızın arka tarafında yer alan kalf kasları, basketbol oynarken sürekli çalışan kas gruplarından biridir. Özellikle top sürerken, basket atarken ve zıplamanızın gerektiği pozisyonlarda kalf kaslarınızın güçlü olması size bir avantaj sağlar. Basketbol kas geliştirme konusunda araştırma yaptığınızda güçlü kalf kaslarına sahip olmanın aynı zamanda daha iyi denge ve stabilizasyon sağladığı karşınıza çıkacak doğru bilgilerin başında geliyor. Basketbol oynarken sadece arka bacak kaslarınız değil, ön bacak kaslarınız da daha iyi bir denge ve sıçrama için devamlı çalışır ve güçlenmeye devam eder.

Basketbol oynarken hangi kaslar çalışır sorusunun yanıtını alınca siz de “Gidip bir iki basket mi atsam?” diye düşündünüz, biliyoruz çünkü biz de öyle düşündük! Ama her sporda olduğu gibi basketbolu da doğru ekipmanlarla yapmanız gerekiyor; en önemlisi ise size uygun bir basketbol ayakkabısına sahip olmanız. Eğer siz de basketbol oynayarak iskelet sisteminizi ve kaslarınızı güçlendirmek istiyorsanız, basketbol şortundan basketbol ayakkabısına ihtiyacınız olan tüm basketbol ekipmanlarını Yalı Spor’da yer alan basketbol ürünleri sayfasında bulabilirsiniz!

İlgili Ürünler

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık