Acun Ilıcalı Hull City Futbol Takımını mı Alıyor?

Acun Ilıcalı Hull City Futbol Takımını mı Alıyor?

TV8, TV8,5 gibi televizyon kanalları ve bu yılın başında hayata geçirilen dijital platform Exxen'in sahibi Acun Ilıcalı, yeni yatırımını İngiltere'de yapıyor.


Geçtiğimiz yıl Hollanda’nın Fortuna Sittard futbol takımını satın alan ancak bir yıllık sürecin ardından hisselerini devreden Ilıcalı, yaptığı açıklamada İngiltere’den bir kulüp almak istediklerini belirtmişti. Uzun süre merakla konuşulan bu konunun ardından, Acun Ilıcalı’nın satın alacağı takımın, İngilizlerin köklü kulübü Hull City olduğu açıklandı.



1904 yılında Yorkshire’ın Hull şehrinde kurulan, mütevazı ancak köklü futbol takımı Hull City, şu an İngiltere’nin ikinci büyük futbol ligi olan EFL Championship’te mücadele ediyor. Tarihlerinde birçok defa Premier League’e yükselme başarısı gösteren takımın, adından en çok söz ettirdiği dönem ise FA Cup finali oynadıkları 2013-2014 sezonu. Maçlarını 25.450 kişi kapasiteli KCOM Stadyumu’nda oynayan Hull City’nin, İngilizler tarafından bilinen takma ismi ise logolarında da yer alan “Kaplanlar”.



Acun Ilıcalı ile Hull City’nin yollarının kesişmesi ise içerisinde bulunduğumuz yılın başlarına dayanıyor. Resmi Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla süreci takipçileriyle paylaşan Ilıcalı, 12 Mayıs 2021 tarihinde Hull şehrine giderek, kulübün mevcut sahibi Mısırlı iş insanı Assem Allam ile bir görüşme gerçekleştirdi. Ilıcalı bu seyahatinde aynı zamanda Hull City maçını takip edip, şehri de gezme imkanı buldu. Özellikle taraftarların coşkusundan ve şehrin İstanbul’a benzeyen yapısından etkilendiğini belirten Acun Ilıcalı, Hull City futbol takımını satın almaya karar vermesini bu etkenlere bağlıyor.


Son olarak şehrin gazetelerinden “Hull Daily Mail” gazetesine özel bir röportaj veren Acun Ilıcalı, Hull City’e sadece para kazanmak için değil, gerçek bir başarı yakalamak hedefiyle geldiklerini belirtti. İngiliz medyası tarafından “Futbol delisi Türk iş insanı” olarak nitelendirilen Acun Ilıcalı, birkaç hafta içinde bazı teknik detayların da tamamlanması ile birlikte, sürecin resmiyet kazanacağını bildirdi.

Süreç giderek hızlanırken, Acun llıcalı’nın Hull City futbol takımını ne kadara satın alacağı da en çok merak edilen noktalardan biri oldu. Net olmamakla birlikte edinilen ilk bilgilere göre, bu yatırım Acun Ilıcalı için ilk etapta 30 milyon Pound’a mal olacak. Hull City’nin ilerleyen yıllarda Premier League’e yükselmesi durumunda ise Ilıcalı, kulübün eski sahibine 10 milyon Pound daha ödeme yapacak.


Acun Ilıcalı’nın sahipliğindeki Hull City’nin ilerleyen yıllarda başarılı olup olamayacağını ve bu yeni sürecin Türk futboluna ne şekilde etki edeceğini hep birlikte yaşayarak göreceğiz. Şimdiden hem Acun Ilıcalı’ya hem de Hull City kulübüne bu yeni birlikteliklerinde başarılar dileriz!







İlgili Ürünler

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık