Liglerde Yeni Sezon Başlayacak mı?

Liglerde Yeni Sezon Başlayacak mı?

2019-2020 sezonu, yalnızca ülkemizde değil dünyanın dört bir yanındaki pek çok spor ligi için talihsiz bir sezon oldu. Birçoğu mart ayında durdurulan liglerin bir kısmı kaldığı yerden başladı, bir kısmı sezonu erken bırakma kararı aldı. Ancak yaz aylarında sporseverleri memnun eden bir gelişmeyle birçoğu 2020-2021 sezonunu başlatma kararı aldıklarını açıkladı. Bu yazımızda, özlediğimiz karşılaşmaları doya doya izleyeceğimiz liglerin başlangıç tarihlerini sizin için bir araya getirdik. Türkiye’den ve dünyadan futbol, basketbol ve voleybol dallarındaki birçok ligin başlama tarihi genellikle sonbahar aylarına denk geliyor, yani bizi spor dolu bir sonbahar bekliyor!

Futbol

Gelin, öncelikle futbolseverlerin içine su serperek başlayalım. Türk futbolseverler, özellikle de Süper Lig başlama tarihi ne diye merak edenler, bu kısım sizin için! TFF’nin açıklamasına göre Süper Lig 2020-2021 sezonu 11 Eylül Cuma günü Çaykur Rizespor ve Fenerbahçe arasındaki maçla başlıyor.

Avrupa’daki futbol liglerine baktığımızda orada da eylül ayı futbola adanmış durumda. Bu yıl, İngiltere Premier Lig başlama tarihi ve İspanya La Liga’nın başlama tarihi aynı güne denk gelmiş: 12 Eylül. Bu liglerin başlama tarihinden biraz sonra 18 Eylül’de Bundesliga ve 19 Eylül’de İtalya Serie A’nın başlaması bekleniyor. UEFA Şampiyonlar Ligi ise şimdiden başladı, 8 Ağustos’ta başlayan ligde maçlar sonbahar boyunca devam edecek, ligdeki son düdüğün ise 29 Mayıs 2021’de çalacağı söylendi.

Basketbol

Basketbol ligleri ne durumda diye merak ediyorsanız içiniz rahat olsun. Çoğu federasyon, basketbolda da lig başlama tarihi olarak eylül ve ekim aylarını gösterdi. Geçtiğimiz günlerde “Basketbola Dönüş Protokolü”nü açıklayan TBF, ING Basketbol Süper Ligi’nin başlangıç tarihi olarak 26 Eylül’ü ve Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi için de 3 Ekim’i verdi. Türkiye Basketbol Ligi’nde ise ilk hava atışı 16 Ekim’de yapılacak.

Türkiye’deki basketbolseverlerin yakından takip ettiği Eurolegaue, 1 Ekim’de Anadolu Efes ve Zenit St. Petersburg arasındaki karşılaşmayla 2020-2021 sezonunu açacağını belirtti. Yaz aylarına damga vuran ve 2019-2020 sezonu halen devam etmekte olan NBA ise 2020-2021 sezonu başlangıç tarihi hakkında kesin bir karara varmadı. Yetkililerin 1 Aralık tarihini, 2020-2021 sezonunu başlatmak için erken bir tarih olarak gördüklerini açıkladılar. NBA hayranları 2019-2020 sezonu bittikten sonra bir süre beklemek zorunda kalabilir gibi görünüyor.

Voleybol

Sırada voleybol liglerinin başlangıç tarihi var. Türkiye Kadın Voleybol Ligi’nde, diğer adıyla Sultanlar Ligi’nde, 1. Devre maçlarının 12 Eylül’de başlaması planlandı. AXA Sigorta Efeler Ligi ismiyle de anılan Türkiye Erkek Voleybol Ligi’nde de durum aynı, ilk karşılaşmaların 13 Eylül tarihinde gerçekleşeceği TVF tarafından açıklandı.

Ülkemizdeki voleybol takımlarının bizleri başarıyla temsil ederek gururlandırdığı Avrupa Voleybol Şampiyonaları da pandemiden etkilenen liglerden biri oldu. 2019-2020 sezonu ertelenen Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV), 2020-2021 sezonunda hem kadın hem de erkek voleybolu için takvimini açıkladı. 2021 CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçların oynanması için verilen tarih 17 Kasım; 2021 CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi’ndekiler içinse 10 Kasım oldu.

Pandemi sonrası futbol, basketbol ve voleybol liglerinin başlama tarihlerinden bahsettik. Spordan bu kadar bahsettikten sonra, sadece izlemekle kalmayıp siz de hayatınıza renk katmaya ne dersiniz? Sosyal mesafemizi korumamız gereken bu günlerde maçlara gidip sevdiğimiz takım için tezahürat yapamasak da spor, hayatımızı renklendirmek için her zaman bizimle! Siz de sporu hayatınızın bir parçası haline getirmek istiyorsanız futboldan pilatese birbirinden farklı birçok spora ait çeşit çeşit ekipmanı Yalı Spor’da bulabilirsiniz. Hepinize sağlıklı ve spor dolu bir sonbahar diliyoruz!

İlgili Ürünler

Yukarıya çık