Julian Nagelsmann Kimdir?

Julian Nagelsmann Kimdir?

Bayern Münih’in 33 Yaşındaki Yeni Teknik Direktörü: Nagelsmann

Bayern Münih, yeni sezon için Bundesliga tarihinin en genç teknik direktörü unvanını kazanan 33 yaşındaki Julian Nagelsmann ile 5 yıllık bir sözleşme imzaladı. Nagelsmann, sezon sonunda takımdan ayrılacak olan Hansi Flick’in yerine 1 Temmuz’da Bayern Münih’e geçiş yapacak. Genç yaşta büyük başarılara imza atan teknik direktörün kariyerine ve geçmişine baktığımızda, düzenli çalışma ve azimle neler başarılabileceğini görüyoruz. 

Julian Nagelsmann Kimdir?

Julian Nagelsmann 23 Temmuz 1987’de Almanya’nın Landsberg am Lech şehrinde doğdu. Küçüklüğünden beri futbola ilgisi olan Nagelsmann’in en büyük hayali bir klüp çatısı altında oynamaktı. Şehrinin takımı FC Issing klübünde oynamaya başladı ve kısa bir süre içerisinde öne çıktı. 2006 yılında 1860 Münih ile bir sözleşme imzayan Julian Nagelsmann, burada geçirdiği bir dizi sakatlıklar sebebiyle futbola ara verdi ancak bir süre sonra Ausburg kadrosuna katıldı. Aynı dönemde (20 yaşında) babasını kaybetti. Bu sürede tekrar bir sakatlık geçirdi ve bu sefer futbolu bırakmak zorunda kaldı. Ausburg altyapısında çalışmaya devam eden eski futbolcu, teknik direktörlük kariyerine böylece başlamış oldu. 

Julian Nagelsmann’ın Hayatı

Kariyer basamaklarını hızla tırmanmaya devam etti ve 1860 Münih’te 17 yaş altı takımının başına geçti. İki yıl boyunca 1860 Münih’te antrenörlük yaptıktan sonra, 2010 yılında Hoffenheim çatısı altında 17 yaş altı antrenörtlüğüne başlayan Julian Nagelsmann, 2011 yılında 17 yaş altı takımının teknik direktörü oldu. 2013 yılında Hoffenheim yardımcı antrenörü oldu ve aynı yıl 19 yaş altı takımının teknik direktörlüğüne yükseldi. Hoffenheim bünyesinde son görevi olan Hoffenheim teknik direktörlüğünü 2016-2019 yılları arasında yaptı. Hubb Stevens görevinden ayrılırken, Hoffenheim takımı şampiyonlar liginden elenmek üzereydi. Takım 17. sırada yer alıyordu. Nagelsmann tarafından çalıştırılan takım, 14 haftada 7 galibiyetle 15. sıraya yükselerek ligde kalmayı başardı. Burada elde ettiği başarıların ardından 2019 yılında RB Leipzig’de teknik direktörlük yapan Nagelsmann, 2021 itibariyle Bayern Münih ile çalışmaya başlıyor. 

Genç teknik adam babasını kaybettiği ve sakatlandığı dönemin hayatında geçirdiği en zor günler olduğunu ifade ediyor. Julian Nagelsmann, o dönemde hem maddi hem manevi açıdan büyük çöküntü yaşadı ve futbol hayatının sona erdiğini düşündü ancak babasının pozitifliğini örnek aldı ve hayallerini gerçekleştirmek için tekrar ayağa kalktı. Kariyeri boyunca kendini teknik ve sosyal açıdan geliştiren Nagelsmann futbolcularla daha iyi iletişim kurabilmek için bir dönem ders aldığını söylüyor. Bir ropörtajında “Teknik direktörlüğün yüzde 30’u taktik, yüzde 70’i sosyal beceridir.” diyen genç yeteneğin yüzleştiği zorlukların bir şekilde üstesinden gelerek kendini geliştirmeye devam ettiği görülüyor.

Julian Nagelsmann’in Bayern Münih’te de büyük başarılara imza atacağına eminiz. Onun hikayesi bize başarının gerçek anahtarının ne olduğunu gösteriyor. Pes etmemek ve çalışmak... Size ilham verecek birçok içerik için Yalı Spor Blog’u takip etmeyi unutmayın. 


İlgili Ürünler

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık