İsmail Can ‘Xantares’ Dörtkardeş Kimdir?

İsmail Can ‘Xantares’ Dörtkardeş Kimdir?

Ülkemizin Counter Strike alanında yetiştirdiği en iyi oyunculardan birini daha tanımaya ne dersiniz? Aslında verdiğimiz bu bilgilerle bile kimden bahsetmiş olduğumuzu anladığınızı tahmin ediyoruz. 

Çoğunlukla oyunlarda kullandığı nick olan Xantares ile bilinen İsmail Can Dörtkardeş, 7 Ağustos 1995 tarihinde doğdu. Günümüzdeki çoğu CS: GO oyuncusu gibi 1.6 ile Counter Strike macerasına başladı. HWA formasıyla Süper Kupa turnuvasında sergilediği performans ile kendini tanıtmaya başladı. Sonrasında Counter Strike Global Offensive’in getirdiği furya ile beraber geçiş yapan oyuncu, bir süre boyunca burada zaman geçirdi. 2014 yılının Aralık ayında yeni kurulmuş olan Space Soldiers kadrosuna dahil olan profesyonel sporcu, bu dönemden itibaren dev arenalarda boy göstermeye başladı.

Türk CS: GO sahnesinin önemli takımlarından biri olan Space Soldiers, aynı zamanda bu sektörde var olmak isteyen birçok yeteneğin önünü açtı. Tugux, Despe, paz, Ngin ve Xantares gibi isimlerin kadroda bulunduğu takım birçok ilke imza attı. 

Türkiye için oldukça önemli bir eşik haline gelen Space Soldiers, kadrosuna Calyx ve Majer gibi isimleri katmasının ardından kadrosunu güçlendirdi ve uluslararası arenada boy göstermeye devam etti.

Dünya Şampiyonluğu

2016 yılında Milli Takım kadrosunda yer alan Xantares, Türkiye adına gururlandırıcı bir başarı elde etmiştir. Finalde Arjantin’e karşı muhteşem geri dönüşüyle beraber taraftarları muhteşem bir heyecana maruz bırakan takımımız, yaşanılan onca haksızlığa rağmen kupayı evine götürmeyi başardı. 

Yurt Dışı Kariyeri

Yaşadığı onca başarının ardından birçok takıma kendini tanıtan Xantares, Alman takımı BIG’e transfer oldu. 4 Alman 1 Türk olarak oluşturdukları takımda dil bütünlüğü bozulmasına rağmen yine de temsilcimizin aimini takımda görmek istediler. Takımın alışma süresinin hemen ardından başarılar art arda gelmeye devam etti. Uzun süre boyunca profesyonel CS: GO sahnesini domine eden BIG, elde ettiği başarılarla beraber kendi oyununa seviye atlattı.

‘Hulk Gerçek mi?’

Space Soldiers kadrosu ne kadar muhteşem olsa da Türk CS: GO taraftarı, Xantares ve kendi alanında uzman birçok oyuncunun birleşmesini istiyordu. Oyuncuların uzun bir süre sessizliğe çekilmesinin ardından sosyal medyada yayılan haberlerle beraber rüya takım Eternal Fire’ın kurulduğu açıklandı. Xantares, w0xic, imoRRR, Calyx ve ISSAA olarak başlayan takımın şu anki kadrosu Xantares, w0xic, imoRRR, paz ve Maj3r. Bu takımın kurulma aşamasında çıkan haberler karşısında Türk topluluğu ‘Hulk gerçek olabilir mi?’ etiketiyle durumu iyice kahramanlaştırdı.

Kurulduğu günden bu yana sürekli gelişme kaydeden bu kadrodan beklentiler oldukça yüksek. Deneyim ve kalite açısından oldukça başarılı bir kadroya sahip olan Eternal Fire’a ve Xantares’e başarılar diliyor, vurduklarının headshot olmasını temenni ediyoruz.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık