Barfiks Nasıl Çekilir, Faydaları Nelerdir?

Barfiks Nasıl Çekilir, Faydaları Nelerdir?

Bazı egzersizlerin isimleri veya çevrenizdeki yansımaları; hareketleri olduğundan daha zormuş gibi gösterebiliyor. Bu hareketlerden birisi barfiks. Yanlış teknik uygulayan veya henüz kasları hazır olmadan bu hareketi yapmaya çalışan ve başarısız olan kişilerin yaptıkları olumsuz yorumlar sebebiyle göz korkutucu bir üne sahip olan barfiksi nasıl çekmeniz gerektiğine dair bilgilendirici ve doğru barfiksin faydalarına göz atacağınız içeriğimize hazırsanız geçelim.

Barfiks Nasıl Çekilir?

Vücut ağırlığı ile yapılan antrenmanlardan birisi olan barfiks için öncelikle üst gövde kaslarınızın harekete hazır olması lazım. Sırt, kol ve core bölge kaslarını aktif bir şekilde kullanan barfiksi deneyip başarısız olmuş olabilirsiniz. Egzersizi hatalı gerçekleştiriyor olabilirsiniz ya da henüz kaslarınız hareket için yeterli güce sahip olmayabilir. Çeşitli yardımcı ekipmanlarla destekli barfiks çekebilirsiniz. Lat pulldown hareketi sayesinde, ihtiyacınız olan kasları barfikse hazırlayabilirsiniz.

Kaslarınızı hazırladınız, barınızı kurdunuz ve barfiks çekmeye hazırsanız aşağıdaki adımlara uyarsanız hem sağlıklı hem nizami bir barfiks gerçekleştirmiş olursunuz.

  • Bara yaklaşın ve iki elinizi, yaklaşık olarak omuz genişliğinde yerleştirin. Genel olarak avuç içlerinizin size bakması doğrudur.
  • Bara asılarak kendinizi bırakmadan kollarınızı uzatın. Kendinizi bırakmamamanız, istenmeyen sakatlıkların önüne geçer.
  • Kollarınızı tamamen düz olacak şekilde vücudunuz aşağıdayken yavaş yavaş yukarı tırmanmaya başlayın. Bu esnada kol kaslarınızı değil sırt kaslarınızı kullanın.
  • Hareket boyunca gövdenizin dik durmasına özen gösterin. Vücudunuzun ağırlık dengesini sağlamak için ayaklarınızı birbirinin üstüne getirebilirsiniz.
  • Çeneniz çubuğun üzerine gelene kadar kendinizi yukarı kaldırın. Boyun ve kafanızı öne veya yukarı uzatmayın. Bu hareket, yaptığınız barfiksin doğruluğuna zarar verir.
  • En yukarı çıktıktan sonra yavaş yavaş ilk pozisyonunuza geri dönün. 
  • Aynı hareketi bir daha yapmak için ikinci maddeden itibaren tekrarlayın.

Barfiks Hangi Kasları Çalıştırır?

Barfiks, temel olarak üst gövdeyi yoğun bir şekilde çalıştıran bir antrenmandır. Sırt kasları başta olmak üzere omuz, kollar, göğüs ve core (karın) bölgesi kaslarını çalıştıran barfiks; ünlü triceps, biceps, deltoids, rectus abdomini kaslarının güçlenmesini sağlar.

Barfiksin Faydaları

  • Sırt kaslarınızı güçlendirerek duruşunuzu geliştirmenize ve duruş bozukluğunun önüne geçmenize yardımcı olur.
  • Barı kavrarken ve kendinizi yukarı çekerken tutuş kuvveti ile bilek kaslarınızın güçlenmesini sağlar.
  • Vücut ağırlığıyla gerçekleştiği kasların doğal bir şekilde çalışmasını sağlar.
  • Dengenizin gelişmesine yardımcı olur.
  • Yoğun bir egzersiz olduğu için kardiyo olarak da sayılabilir ve kalp atışının hızının artmasına yardımcı olur.
  • Gövde sağlamlığı ile core bölgesinde güçlenmeye destek verir.

Doğru barfiksin nasıl çekildiğini öğrendikten ve faydalarını gördükten sonra kendinizi barda test etmeye hazırsanız en rahat spor giyim ürünlerinden tarzınıza uygun olanı Yalı Spor güvencesiyle satın alın ve hemen harekete geçin!

İlgili Ürünler

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık