Yalı Spor Malzemeleri Ltd Şti. (“Yalı Spor”) olarak web sitemizde (www.yalispor.com.tr) kullanılmakta olan çerez (cookie) türleri, çerezlerin neden kullanıldıkları ve bu çerezlerin yönetilmesi hakkında 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamındaki yükümlülüklere uymak amacıyla bilgilendirmede bulunulmuştur.

İşbu Çerez Politikasında, web sitesinin ziyaretçilerine daha iyi bir hizmet sağlanması ve işlevsel bir çevrimiçi ortam sağlamak adına kullanılan çerezler ziyaretçilere açıklanmış, KVKK’ ya uygun olarak elde edilen kişisel verilerin işlenmesinin nasıl olduğu ve kullanıcının kanuni hak ve yetkileri belirtilmiştir.

Çerez Nedir?

Çerez, bir web sitesi ziyaret edildiğinde sabit sürücüde veya tarayıcı klasöründe depolanan metin dosyasıdır. Çerezler aracılığı ile web sitesi ziyaretçilerine sunulan hizmetin daha hızlı ve işlevsel olması amaçlanmaktadır. Web sitesi ziyaretçisine göre kişiselleştirilmiş bir çevrimiçi ortamın sağlanması çerezler aracılığı ile sağlanmaktadır. Ziyaretçilerimiz çerez kullanımına ilişkin tercihlerini belirleyebilmekte ve değiştirebilmektedir. Aynı şekilde ziyaretçi çerezlerin silinmesini talep etme hakkına da sahiptir.

Çerez Türleri

Çerezler; hizmet ettiği amaca göre, verinin saklı tutulduğu süreye göre, oluştukları kaynaklarına göre çerezler olarak sınıflandırılabilmektedir.

Amaçlarına Göre Çerezler

Çerezin kullanılma amacına göre yapılan bu sınıflandırmada kesin gerekli çerezler, tercih çerezleri, istatistik çerezleri ve pazarlama çerezleri açıklanmıştır.

Kesin Gerekli Çerezler

Kesin gerekli çerezler, web sitesinde gezinmek ve sitenin güvenli alanlarına erişim gibi özelliklerin kullanılması için gerekli olan çerezlerdir. E-ticaret mağazalarında çevrimiçi alışveriş yapılırken alım satım işleminin sona erdirilebilmesi için kullanıcının tercih ettiği ögelerin bir sonraki adım için saklı tutulması gerekmektedir. E-ticaret sitelerinde ögelerin alışveriş sepetinde tutulmasına izin veren çerezler, kesin gerekli çerezlere örnek olarak sayılabilir. Kesin gerekli çerezler, genel olarak birinci taraf oturum çerezleridirler. Bu çerezler için onay alınması gerekmese de çerezin neden kullanıldığı ve çerezin gerekliliği kullanıcıya açıklanmalıdır.

Tercih Çerezleri

Web sitesinde geçmişte yapılan seçimlerin (kullanıcı adı bilgisi, parola bilgisi, hangi dilin tercih edildiği vb.) ne olduğunu hatırlamasını sağlar. Web sitesine otomatik girişi sağlayan tercih çerezleri, işlevsel çerezler olarak da adlandırılmaktadır.

İstatistik Çerezleri

Performans çerezleri olarak da bilinen istatistik çerezleri, web sitesinin kullanımına ilişkin anonim, istatistiksel veri sağlayan çerezlerdir. İstatistik çerezleri ile kullanıcının web sitesini nasıl kullandığı, ziyaret ettiği sayfalar, tıkladığı bağlantılar depolanabilmektedir. Anonim hale getirilen istatistik çerezleri, web sitesi kullanıcısını tanımlamak için kullanılmamaktadır. Bu çerezlerin amacı, web sitesini daha işlevsel hale getirmektir.

Pazarlama Çerezleri

Pazarlama çerezleri, reklam verenlerin kullanıcının ilgisine göre reklamlar sunmasını sağlayan çerezlerdir. Web sitesi kullanıcısının karşılaştığı reklamların istatistiksel verileri, pazarlama çerezleri yoluyla elde edilen veriler, diğer kuruluşlarla veya reklam verenlerle paylaşılabilir. Bunlar kalıcı olarak depolanabilen çerezlerdir.

Depolanma Sürelerine Göre Çerezler

Çerezler, verinin elde tutulma süresine göre oturum çerezleri ve kalıcı çerezler olarak ikiye ayrılmaktadır. Oturum çerezlerinin kalıcı çerezlerden farkı geçici, anlık veri bilgisi sağlamasıdır.

Oturum Çerezleri

Oturum çerezleri, kullanıcının tarayıcıyı kapatması veya oturumun sona ermesi süresine kadar depolanabilecek veriler sağlamaktadır. Kısa süreli çerezlerdir.

Kalıcı Çerezler

Kalıcı çerezler, çerezin kullanıcı tarafından silinme tarihine kadar veya çerez için belirli son kullanım tarihine kadar sürücüde yer alan çerezlerdir. Kalıcı çerezlerin kodlarında değişken süreli, yazılı bir son kullanma tarihi vardır. E-Gizlilik Direktifine göre kalıcı çerezlerin 12 aydan daha uzun sürmemesi gerekmektedir.

 

Kaynaklarına Göre Çerezler

Birinci Taraf Çerezleri

Adından da anlaşılacağı gibi, birinci taraf çerezleri doğrudan ziyaret edilen web sitesi tarafından cihaza yerleştirilmektedir.

Üçüncü Taraf Çerezleri

Üçüncü taraf çerezleri, ziyaret edilen web sitesi tarafından değil, reklam veren veya analitik sistem gibi üçüncü bir tarafça cihaza yerleştirilen çerezlerdir.

 

Web Sitemizde Kullanılan Çerezler

Servis Sağlayıcı

Çerez İsmi

Çerez Amacı

Çerez Tipi

Çerez Süresi

criteo.com

uid

User identifier

Third-Party Cookie

1 yıl

criteo.com

zdi

Passback loop detection

Third-Party Cookie

6 ay

criteo.com

optout

Optout cookie

Third-Party Cookie

5 yıl

criteo.com

opt

Alternative optout cookie

Third-Party Cookie

1 yıl

criteo.com

eid

External partner ID

Third-Party Cookie

6 ay

criteo.com

r.ack

Temporary user identifier

Third-Party Cookie

1 saat

client’s website

cto_lwid

User identifier per client or publisher partners

Third-Party Cookie

13 ay

client’s website

criteo_write_test

Cookie used to check whether Criteo can drop cookies

Third-Party Cookie

Deleted on the spot

gelirortakları

 

Kullanıcının sayfaya yönlenim bilgisi

Persistent Cookie

30 gün

emarsys

scarab.visitor

1st-party versiyon. Bu çerez, ziyaretçileri oturumları esnasında ziyaretçi kimliğini saklayarak eşleştirir.

Permanent Cookie

1 yıl

emarsys

cdv

scarab.visitor cookie'nin 3rd-party versiyonu

Third-Party Cookie

1 yıl

emarsys

xp

scarab.profile cookie'nin 3rd-party versiyonu

Third-Party Cookie

1 yıl

emarsys

scarab.mayAdd

Bu iki 1st-party çerezi tıklama ve sepete eklemeleri izlemek için kullanılan oturum çerezleridir. Örneğin, bir kullanıcı önerilen bir ürün tavsiyesine tıkladığında, tıklamayı sunucumuza bildirmek için zamanımız olmuyor (kullanıcı akışını engellemek istemiyoruz), bu yüzden bilgiyi çerezde saklarız. Komut dosyamız (script) aynı tarayıcıda bir daha yüklediğinde bu çerezleri okur ve verileri sunucularımıza göndeririz.

Session Cookie

session sonunda siliniyor

emarsys

scarab.mayViewed

 

Session Cookie

session sonunda siliniyor

emarsys

s

scarab.mayAdd ve scarab.mayViewed çerezlerine benzer işleve sahip 3rd-party çerez

Session Cookie

session sonunda siliniyor

yalispor.com

XSRF-TOKEN

Sayfalar üzerinden verilerin sunucuya gönderilmesinde kullanılan güvenlik anahtarına ait çerez.

Session Cookie

Her form isteğinde yenisi 120 dakika süresince yaratılır

yalispor.com

yalispor_session

Ziyaretçinin oturumunu tanımlayan çerez.

Session Cookie

120 dakika

yalispor.com

remember_web

Ziyaretçinin oturumunu hatırlanarak otomatık üye girişi yapmasını sağlayan çerez.

Session Cookie

5 yıl

sneakscloud.com

XSRF-TOKEN

Sayfalar üzerinden verilerin sunucuya gönderilmesinde kullanılan güvenlik anahtarına ait çerez.

Session Cookie

Her form isteğinde yenisi 120 dakika süresince yaratılır

sneakscloud.com

sneakscloud_session

Ziyaretçinin oturumunu tanımlayan çerez.

Session Cookie

120 dakika

sneakscloud.com

remember_web

Ziyaretçinin oturumunu hatırlanarak otomatık üye girişi yapmasını sağlayan çerez.

Session Cookie

5 yıl

insider

current-currency

Kullanıcının sepetinde bulunan ürünlerin para birimi. Kullanıcı, ürün veya alışveriş sepeti sayfalarını ziyaret ettiğinde güncellenir.

Persistent Cookie

1 gün

insider

first-permission-impression

Kullanıcı ile katılım izni ekranı arasındaki durumu saklar. Onay formunu görmeyen kullanıcılar için tekrar giriş ekranını göstermemize yardımcı olur.

Persistent Cookie

1 yıl

insider

native-permission-impression

Kullanıcı ve olağan katılım izni ekranı arasındaki durumu saklar. Görmeyen kullanıcılar için tekrar giriş ekranını göstermemize yardımcı olur.

Persistent Cookie

1 yıl

insider

ins-gaSSId

Google Analytics kullanıcılarını 30 dakikalık oturumlar için izler. GA gibi biz de 30 dakikalık son kullanma tarihi olan çerezleri ayarlıyoruz ve her kullanıcı her 30 dakikada bir yeni bir kimlik alıyor.

Persistent Cookie

30 dakika

insider

ins-panel

Kullanıcının Action Builder'dan ziyaret ettiği web sitesine gelip gelmediği bilgisini saklar.

Persistent Cookie

1 gün

insider

ins-test-cookie

Kullanıcının kullandığı tarayıcıda çerezlerin etkin olup olmadığını test eder.

Session Cookie

Oturum Süresince

insider

insdrSV

Kullanıcı bilgilerini aynı web sitesinin http ve https sayfaları arasında dönüştürür.

Persistent Cookie

1 yıl

insider

sp-noteTimer

Kuponun ne zaman kapanması gerektiği gibi, Kupon Asistanı ile ilgili gerekli bilgileri tutar.

Persistent Cookie

Panelden Ayarlanır

insider

spDebugMode

Hata Ayıklama modunun açık olup olmadığını gösterir.

Persistent Cookie

1 gün

insider

spNTStatus

Müşterilere gösterdiğimiz kuponların süresinin dolup dolmadığını kontrol eder.

Session Cookie

Oturum Süresince

insider

total-cart-amount

Kullanıcının sepetindeki toplam tutarı tutar.

Persistent Cookie

1 gün

insider

variationCandidate

Panelimizde Test Link ile ziyaret edilen kampanyalarda kullanılır ve kampanyalarımızı test etmemizi sağlar

Session Cookie

Oturum Süresince

insider

insdrSubsId

Web Push izni veren kullanıcının Web Push Token'ini tutar.

Persistent Cookie

1 yıl

insider

insdrSubsIdCreateDate

Web Push Token'ın oluşturulma ve Web Push izni verilme tarihini tutar.

Persistent Cookie

1 yıl

insider

testInfoWeather

Kullanıcının hava durumu bilgilerinin doğru çalışıp çalışmadığını test eder.

Persistent Cookie

Oturum Süresince

 

Gizlilik ve Çerez Yönetimi

Web sitesini kullanan kullanıcılarımıza siteye girişlerinde kullanım kalitesini arttırmak, site kullanımını kolaylaştırarak kullanımdan alınan faydayı arttırmak ve web sitemizi geliştirip güvenlik açıkları ihtimalini önlemek gibi amaçlarla kullanıcıların web sitesine girdiklerinde ziyaret ettikleri bölümlere ilişkin verileri kullanıcılarımızın yasal haklarını gözeterek KVKK kapsamında işliyoruz. Kullanıcılar, siteye giriş yaptıkları andan başlayarak, iletişim formunu kullanmaları da dahil ayrılmalarıyla son bulan süreçte, buraya kadar bahsedilen verilerin işlendiği konusunda bilgilendirildiklerini ve bu kapsamda YALI SPOR MALZEMELERİ LTD ŞTİ tarafından gerçekleştirilecek veri işleme sürecine rızalarının olduğunu kabul ve beyan ederler. Kullanıcılar, web sitelerinin çerezler aracılığıyla kişisel verilerini işlemesini/depolamasını engelleyebilirler. Ayrıca, daha önceden internet tarayıcısındaki çerezleri silebilmektedirler.

Kullanıcılar çerez kullanımını çeşitli yollardan engellemeyebilmektedirler. Kullanıcı olarak eğer çerez kullanımını önlemek istiyorsanız;

Chrome tarayıcılarda ayarlar> gelişmiş ayarları göster> gizlilik> içerik ayarları> çerezler> istisnaları yönet yolundan veya chrome://settings/cookies adresinden tercih edebilirsiniz. (http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647)

Internet Explorer > araçlar düğmesini ve ardından internet seçeneklerini seçin > gizlilik sekmesine tıklayın > ayarlar bölümünden tüm tanımlama bilgilerini engellemek için kaydırıcıyı yukarı hareket ettirin ya da hepsine izin vermek için aşağı hareket ettirerek tamam'ı seçin. (https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer- delete-manage-cookies)

Firefox > tarayıcılarda seçenekler > gizlilik > geçmiş > geçmiş için özel ayarları kullansın > sitelerden çerezleri kabul et > ayrıcalıklar yolundan veya about: preferences - privacy adresinden çerezleri sitem için devre dışı bırakabilirsiniz. (http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies)

iOS Safari > telefonunuzda ayarlar simgesine dokunun > safari çerezleri engelle her zaman engelle > 5 dakika bekleyin ve uygulamayı açın. diğer tarayıcılar için, tarayıcınızın ayarlar bölümünden veya yardım bölümünden ulaşabilirsiniz. (https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR)

Internet Explorer > https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer- delete-manage-cookies

 

Kullanıcının Verilere Erişim Hakkı ve Talepleri

Kullanıcılar, KVKK tarafından kendilerine tanınan hak ve yetkiler çerçevesinde, YALI SPOR MALZEMELERİ LTD ŞTİ’ e başvurarak kendileriyle ilgili:

  1. Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  3. Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  4. Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  5. Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  6. İlgili mevzuatta öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  7. İlgili mevzuat uyarınca yapılan düzeltme, silme ve yok edilme işlemlerinin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  8. İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  9. Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptirler.

Kişisel veri sahibi kullanıcılar, KVK Kanunu uyarınca YALI SPOR MALZEMELERİ LTD. ŞTİ.’ ye yukarıdaki taleplerine ilişkin olarak Başvuru Formu vasıtasıyla başvurabilir. Başvurular, KVKK’ nın 13’ üncü maddesinin 2’ inci fıkrası gereğince, talebin niteliğine göre talebinizin bizlere ulaştığı tarihten itibaren otuz gün içinde cevaplandırılır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kurulca belirlenen tarifedeki ücret YALI SPOR MALZEMELERİ LTD. ŞTİ. tarafından veri sahibinden alınabilir.

KVKK uyarınca YALI SPOR MALZEMELERİ LTD. ŞTİ. talebi kabul edebilir veya gerekçesini açıklayarak reddedebilir ve cevabını ilgili kişiye yazılı olarak veya elektronik ortamda bildirir. Başvuruda yer alan talebin kabul edilmesi hâlinde YALI SPOR MALZEMELERİ LTD. ŞTİ. tarafından gereği yerine getirilecektir. KVKK uyarınca başvurunun veri sorumlusunun hatasından kaynaklanması hâlinde alınan ücret ilgiliye iade edilir.

Kullanıcı KVKK uyarınca YALI SPOR MALZEMELERİ LTD. ŞTİ.’ e sağlamış olduğu bilginin tam, doğru ve güncel olduğu taahhüt eder ve bu taahhüde aykırılık oluşturacak bir durumun varlığı halinde tüm sorumluluk kullanıcı/ziyaretçilere ait olacak olup, YALI SPOR MALZEMELERİ LTD. ŞTİ.’ in herhangi bir sorumluluğu bulunmayacaktır

 

Yukarıya çık