Türkiye Voleybolunda Kadınların Yeri: En İyi Kadın Voleybolcular

Türkiye Voleybolunda Kadınların Yeri: En İyi Kadın Voleybolcular

Türkiye voleybolu, dünyada pek çok başarıya sahip. Hem erkek ve kadın milli takımlarımız hem de kulüplerimiz uluslararası organizasyonlarda gücümüzü ispatlayan işlere imza attılar. Özellikle kadın voleybol milli takımımız, turnuvalarda art arda başarılar yaşayarak rakiplerine korku salan bir takım. Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı yani Filenin Sultanları’nın hakkında daha fazla bilgiye ve geçmiş başarılara Filenin Sultanları’nın Hikayesi içeriğimizde okuyabilirsiniz. Bugün, geçmişten günümüze Türkiye voleyboluna adını altın harflerle yazdırmış kadın voleybolculara göz atacağız.

Neslihan Demir

Oynadığı tüm takımlarda yıldızlaşan, uzun yıllar milli takım formasını giyen Neslihan Demir, Türk voleybolunun yıldız isimleri arasında yer alıyor. Kariyerine 1995 yılında Eskişehir DSİ Bentspor’da başlayan Demir, Yeşilyurt, VakıfBank, CV Tenerifa, Eczacıbaşı VitrA ve Galatasaray’da forma giydi. 2018 senesinde kariyerine son verdiğini açıkladı. Demir Lady lakabıyla da tanınan Neslihan Demir, pasör çaprazı pozisyonunda oynuyordu ve smaçlarıyla rakiplerin korkulu rüyasıydı. Pek çok turnuvada En Skorer Oyuncu başarısını kazandı. Günümüzde, uzun yıllar formasını giydiği Vakıfbank’ta genel menajerlik yapıyor.

Eda Erdem

Son dönemlerde Kadın Voleybol Milli Takımı’nda üstlendiği kaptanlık rolüyle oldukça göz önünde olan Eda Erdem, kariyerine 2000 yılında Beşiktaş JK’nin altyapısında başladı. 2004 yılında A Takıma yükseldikten sonra 2008 senesinde adeta bağdaştığı ve kaptanlığını yürüttüğü Fenerbahçe’ye transfer oldu. Hem milli takımda hem Fenerbahçe’de zor onlarda ortaya koyduğu hırs ve soğukkanlılığı ile fark yaratan Erdem, orta oyuncu olarak oynamaktadır. 1987 doğumlu yıldız voleybolcu, kariyerinde pek çok şampiyonluk ve En Değerli Oyuncu ödülünü bulunduruyor.

Naz Aydemir Akyol

Türkiye’nin en büyük kulüpleri Eczacıbaşı, Fenerbahçe ve Vakıfbank’ta forma giyme şansı bulan Naz Aydemir Akyol, milli takım için de vazgeçilmez bir isim. 1990 doğumlu olan Akydol, henüz 15 yaşında Eczacıbaşı’nda A Takımda forma şansı buldu. Pek çok turnuva ve organizasyonda En İyi Pasör ödülüne layık görülen yıldız voleybolcunun kariyerinde önemli şampiyonluklar ve kupalar bulunuyor. 2019 senesinden bu yana Fenerbahçe forması giyiyor.

Gözde Kırdar

Bir istikrar abidesi olan ve 1999 yılından 2019 yılına kadar, önce Güneş Sigorta, ardından VakıfBank olan takımda forma giyen Gözde Kırdar Türk voleybolseverler için ayrı bir yere sahip bir sporcu. Hırsı, çalışkanlığı, liderliği ve oyunuyla alınmadık kupa bırakmayan, En Değerli Oyuncu ödüllerine sahip olan Kırdar, VakıfBank voleybol takımının da tarihine geçmeyi başardı. 

Özlem Özçelik

Özço lakaplı Özlem Özçelik, Eczacıbaşı, Fenerbahçe, Galatasaray Medical Park, Beşiktaş gibi Türkiye’nin en büyük kulüplerinin yanı sıra Rusya’nın önemli kulübü Dinamo Moskova’da forma giydi. Kadın Voleybol Milli Takımında kaptanlık yapan Özçelik, sayısız başarıya imza attı. Orta pozisyonda forma giyen Özço, 2012’de voleybola veda etti.

Ebrar Karakurt

Listemizde yer alan en genç voleybolcu olan Ebrar Karakurt, 2000 yılında dünyaya geldi. 12 yaşında VakıfBank’ta voleybola başlayan genç yıldız, genç milli takımların çeşitli yaş gruplarında forma giydi ve Dünya Şampiyonluğu, En İyi Smaçör gibi başarılar yakaladı. VakıfBank ile de ulusal ve uluslararası kupalar kazanan Karakurt, önümüzdeki sezon itibariyle İtalyan Igor Gorgonzola Novara takımında forma giyecek.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık