Sporla Kilo Verme Ne Zaman Başlar?

Sporla Kilo Verme Ne Zaman Başlar?

İdeal kilonuza ulaşmanız birçok sağlık problemini önlemenize yardımcı olacaktır. Fazla kilonun diyabet, tansiyon gibi kronik rahatsızlıklara yol açabildiği artık herkes tarafından biliniyor. Buna ek olarak fazla kilo, eklemlere bindirdiği ekstra yük sebebiyle ileri yaşlarda eklem ağrılarına ve diğer eklem rahatsızlıklarına yol açıyor. Öte yandan ideal kiloya ulaşmak birçok kişinin kendisini iyi hissetmesini sağlıyor. 

Kilo vermek istiyorsanız, kendinize gerçekçi hedefler belirlemeniz uzun vadede motivasyonunuzu kaybetmenizi önleyecektir. Sağlıksız diyetler, çok kısa sürede çok yüksek kilo kaybı vaat eden ürünler gerçek anlamda kilo vermenizi sağlamaz. Kilo verme süreci zamana yayılmalı ve sağlığınıza zarar vermemelidir. Kilo vermeye karar verdiyseniz düzenli uyumalı, sağlıklı beslenmeli, yeterli miktarda su içmeli ve spor yapmalısınız. 

Peki, Sporun Etkisi Ne Zaman Görülür?

Günlük alınan enerjinin, harcanan enerjiden fazla olması durumunda vücutta kilo artışı gerçekleşir. Kilo vermek için vücutta harcanan enerjinin, alınan enerjiden fazla olması gerekir. Bu enerji açığını oluşturmak için yediklerinizi düzenlemenin yanı sıra spor yaparak kilo verme sürecini hızlandırabilirsiniz. 

Sporla Kilo Verme Ne Zaman Başlar? Spor yapmaya başladığınızda vücut yağ yakımı yapar. Düzenli spor yapıyor ve yediklerinize dikkat ediyorsanız 2-4 hafta içinde sporla kilo vermeye başlarsınız. Ayda vermeniz gereken kilo miktarı mevcut kütlenize göre değişir. Eğer vücut kitle indeksiniz 30’dan fazla ise, ayda 5-7 kilo vermeniz mümkündür. Vücut kitle indeksiniz 25-30 civarındaysa aylık 2 ila 4 kilo arasında vermeniz sağlık açısından uygun olandır.

Düzenli spor yaptığınız halde kilo veremiyorsanız bunun birkaç sebebi olabilir. Öncelikle bir doktora giderek hormonlarınızın düzenli çalışıp çalışmadığını kontrol ettirin. Eğer spor yaparken beslenme düzeninizi değiştirmediyseniz beklediğiniz sonucu elde edemezsiniz. Spordan hemen önce veya hemen sonra protein bakımından zengin bir şeyler yemeniz yağ yakımını ve kas inşasını hızlandıracaktır. Vücuttaki kas artışının bazal metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını kolaylaştıracağını unutmayın. Tüm bunların yanı sıra düzenli spor ve diyet yapan kişiler bazen tartıda kilo artışı görebilir. Bunun sebebi, yağ hücrelerinin içerisindeki trigliseritin hücreyi terk etmesinin ardından boyutunu korumak isteyen hücrenin su ile dolmasıdır. Moralinizi bozmayın ve çalışmaya devam edin. Bir süre sonra hücre içerisindeki su atılacak ve tartıldığınızda aslında kilo verdiğinizi göreceksiniz. 

Sporla Kilo Verme Programı

İdeal kilonuza ulaşmak, daha sağlıklı olmak ve fit görünmek istiyorsanız hemen kendinize bir program çıkarın ve çalışmaya başlayın. Bu süreçte bir profesyonelden yardım almak süreci daha hızlı ve sağlıklı geçirmenize yardımcı olacaktır. Kilonuza ve sağlık durumu analizlerinize göre bir spor programının oluşturulması daha doğrudur.

Spor salonuna gitmek için vaktiniz yoksa evde spor kategorisini incelemenizi tavsiye ederiz. Spor yapmak, kilo vermek uzun ve motivasyon isteyen bir süreç olabilir ancak azimli davranarak hedeflerinize ulaşabileceğinizi unutmayın. Spora başlarken tüm eksiklerinizi Yalı Spor’dan tamamlayabilirsiniz.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık