‘’Hangi Sırt Çantasını Almalıyım?’’ Diyenlere Tavsiyeler

‘’Hangi Sırt Çantasını Almalıyım?’’ Diyenlere Tavsiyeler

Doğru sırt çantası seçimi büyük önem taşır. “Hangi sırt çantasını almalıyım?” diye kendinize soruyorsanız, bunun cevabı aslında kullanım amacınıza göre değişir. Uzun seyahatlar için başka, kısa seyahatler için başka bir sırt çantası modeli tercih etmeniz gerekir. Sırt çantası beden ölçülerinize uygun, vücudunuza tam oturan bir yapıda olmalıdır.

Sırt çantası seçiminde kat edeceğiniz yolu düşünün

“Hangi sırt çantasını almalıyım?” sorusunun cevabı için bakacağınız ilk kriter sırt çantasıyla ne kadar yol alacağınızdır. Eğer; 1 saati aşmayan kısa yürüyüşler için sırt çantasına ihtiyacınız varsa, seçeceğiniz sırt çantasının orta ağırlıkta olması idealdir. Ancak günler sürecek bir kamp aktivitesi için sırt çantası arayışındaysanız, size gereken tüm malzemeleri kendi haznesine alabilecek, taşıma kapasitesi iyi olan, rahat bir sırt çantası tercih etmelisiniz.

Cinsiyetinizi göz önünde bulundurun

Kadın ve erkeklerin anatomik özelliklerine göre tasarlanan sırt çantaları, erkek ve kadın modelleri olarak birbirinden ayrılırlar. Üretimdeki bu fark, cinsiyetlerin farklı anatomik yapılarından kaynaklanır. Erkek ve kadınların kas ile iskelet yapılarının farklı olmasından dolayı farklı sırt çantaları modellerine ihtiyaç duyulmuştur. Erkek sırt çantası modellerinin gövde uzunlukları, kadın sırt çantalara göre daha uzundur. Omuz kolonları daha geniş ve uzundur, ayrıca bel kolonları da kadın modellerine göre daha uzundur. Bu nedenle “Hangi sırt çantasını almalıyım?” diye sorarken cinsiyetinizi de göz önünde bulundurmalısınız, size uygun olmayan bir çantada rahat hareket edemezsiniz.

Çantanın vücudunuza uygunluğunu test edin

Vücudunuza tam oturan bir çantayı anlamak için öncelikle sırtınızda denemeniz gerekir. Geniş omuzlu ve uzun boylu bir yapıya sahipseniz, kısa askılı bir sırt çantası sizin için doğru seçim olmayacaktır. Sırt çantasının denerken bel bölgenize bağladığınız tokaların, kalçanızın bir miktar üzerinde olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü bu şekilde bel ve kalça bölgeniz eşit yük dağıtmış olacaksınız. Çanta seçerken bu detayı atlarsanız, ağırlık dengeniz bozulabilir ve çeşitli bel ağrısı sorunları yaşayabilirsiniz. Ayrıca sırt çantasının, omuz kısmındaki askıların yeterince gergin olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Sırt çantası sırtınızın genişliğine ve boynunuza tam uygun olmalıdır.

Sağlamlığa önem verin

Bir sırt çantası mutlaka dayanıklı olmalıdır. Yarı yolda sizi bırakacak bir sırt çantasını almak istemezsiniz. Bir sırt çantasının dayanıklılığını test etmek için bakacağınız ilk iki kriter, askı ve fermuar kalitesidir. Fermuarlar hızlıca açılıp kapanmalı ve tüm dişler birbirine iyi bir şekilde geçmelidir. Askı kalitesine bakmak için ise kullanılan plastiğin kalitesini elinizle kontrol etmeniz ve mümkünse askı tokalarını gerdirmeyi denemelisiniz.

Özetle, “Hangi sırt çantasını almalıyım?” diye düşünürken tüm bu adımları planlayarak kendinize uygun bir model seçmelisiniz.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık