Babalar Günü için Hediye Fikirleri

Babalar Günü için Hediye Fikirleri

Sırtımızı yasladığımız, güç aldığımız, her daim yanımızda olan babalarımıza ne kadar değerli olduklarını göstermek için özel bir güne ihtiyacımız olmasa da her baba, özel bir Babalar Günü kutlamasını hak ediyor. Babalar Günü’nde babanızı nasıl mutlu edebileceğinizi düşünüyorsanız bu yazımız tam size göre!

Babalar Günü, sadece hediye almaktan ibaret değil elbette. Her baba için içten gelen sıcak bir sarılma özel hissetmesi için yeterlidir ancak babanızı biraz şımartmak istiyorsanız etkinliklerle dolu bir program hazırlayabilirsiniz. Birlikte bisiklete binmek, yürüyüşe çıkmak, yüzmek, balık tutmak ve vaktinizi ona ayırmak aranızdaki ilişkiyi sağlamlaştırarak mutlu anılar edinmenizi sağlayacaktır. 

2021 Babalar Günü Ne Zaman?

Babalar Günü belirlenmiş bir tarihte değil, her yıl Haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanıyor. Bu sene Babalar Günü 20 Haziran 2021 tarihine denk geliyor. 

Babalar Günü Hediyesi için Fikirler

Babanıza olan sevginizi göstermek için hiçbir hediyenin yeterli olmadığını biliyoruz. İşinizi biraz kolaylaştırmak için her şeyin en iyisini hak eden babanıza zevkle kullanacağı bazı hediye önerileri hazırladık. 

1-) Spor Ayakkabı

Babanıza yeni bir çift spor ayakkabı alarak hem rahat etmesine hem de şık görünmesine yardımcı olabilirsiniz. 

2-) Tişört

Babanızın günlük hayatta, spor yaparken, yürüyüşe çıktığında veya evde otururken tercih edebileceği rahat ve kaliteli tişörtlere göz atmanızı tavsiye ederiz.

3-) Her Yılın Klasiği: Cüzdan

Klasik bir Babalar Günü hediyesi haline gelen cüzdan, hediye almak istediğiniz tüm babalar ve baba adayları için iyi bir tercih olabilir. Kullanışlı, taşıması kolay bir cüzdan arıyorsanız, bu modellere bakmalısınız. 

4-) Spor Malzemeleri

Özellikle sportif babalar için hayat kolaylaştıran spor malzemeleri güzel bir hediye seçeneği olabilir. Ona alacağınız hediye ile hem rahat etmesini hem de spor yapmak için motive olmasını sağlayabilirsiniz.

Babalar Günü Nasıl Ortaya Çıktı?

Babalar Günü’nün kutlanması fikri, 20. yüzyılın başlarında Amerika’da popülerleşen “Anneler Günü” kutlamalarıyla ortaya çıktı. Küçük yaşta annesini kaybeden ve kendisiyle birlikte beş kardeşini büyüten babasının adına bir anma günü düzenlemek isteyen Sonora Smart Dodd, ileride her Haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanacak olan “Babalar Günü” organizasyonunun ilk temellerini 1910’da atmış oldu. 

Sonora Dodd, kutlamaların babasının doğum günü olan 5 Haziran’da gerçekleşmesini istemişti ancak hazırlıkların yetişmemesi sebebiyle kutlamalar Haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelendi. Böylece ilk Babalar Günü kutlaması 1910 yılında Washington’ın Spokane şehrinde gerçekleşti. Başlarda çok popüler olmayan bu kutlamalar, zamanla insanların ilgisini çekti ve her yıl kutlanan özel bir gün haline geldi. 

Babalar Günü, 1966 yılında dönemin başkanı Lyndon Johnson tarafından yayınlanan bir bildiri ile resmiyet kazandı; 1972 yılında başkan Richard Nixon tarafından resmi tatil ilan edildi. Zamanla tüm dünyada kutlanmaya başlayan Babalar Günü, etrafımızdaki tüm babalara minnettarlığımızı gösterebileceğimiz bir fırsat. 

Yalı Spor tüm babaların Babalar Günü’nü kutlar!


İlgili Ürünler

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık