Süper Lig’e Yeni İzmir Takımı Geliyor: Altay mı Altınordu mu?

Süper Lig’e Yeni İzmir Takımı Geliyor: Altay mı Altınordu mu?

TFF 1. Ligin en iyilerinden olan Altay ve Altınordu play-off finalinde karşılaşacak. 2017 yılında Süper Lig’e çıkan Göztepe’nin ardından 2021-2022 sezonu için yeni bir İzmir takımı daha geliyor. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 26 Mayıs 2021 Çarşamba günü saat 20:00’de oynanacak Altay - Altınordu final maçında favori takım, yapılan anketler doğrultusunda Altay olarak görülmekte.

TFF 1.Lig’de Altay 20 galibiyet 3 beraberliği ile 63 Puan sahibiyken, Altınordu 17 galibiyet 9 beraberlik 60 puanla hemen arkasından geliyor. Ancak bu sene kendi aralarında oynadıkları 2 maçı da Altınordu’nun kazandığı düşünülecek olursa Altay - Altınordu maçının zorlu geçmesi bekleniyor.

2002-2003’te Süper Lig’e veda eden Altay, 2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarında da final oynadı ancak başarılı olamadı. Daha sonra TFF 3. Lig’e kadar geriledi. 2016-2017 sezonu bitiminde 2. Lig’e, 2017-2018 sezonu sonunda da 1. Lig’e çıkmayı başardı.

Altınordu Başkanı “şampiyonluk amacımız değil” dese de genç ve dinamik takımı, bu sene iyi performans sergiledi. Özellikle Altınordu’nun gözde futbolcusu Enis Destan, Samsunspor ağlarına 61 metreden attığı gol ile uzun süre gündem olmayı başardı.

Kadro zenginliğine sahip ve tecrübeli Altay mı? Yoksa genç ve dinamik ekibiyle öne çıkan Altınordu mu? 26 Mayıs’ın en çok merak edilen konusu.

Altınordu Neden Yabancı Futbolcu Oynatmıyor?

1969-70 sezonundan bu yana Süper Lig’de yer almayan Altınordu'nun Başkanı Seyit Mehmet Özkan yaptığı açıklamada “Yabancı oyuncu oynatmayan tek kulübüz” diyerek esas hedeflerinin ülke futboluna oyuncu kazandırmak olduğunu açıkladı. Yetiştirici kulüp olmanın da önemli rol oynadığını belirtirken, sözlerine şunları ekledi; "Biz Türkiye'de yabancı oyuncu oynatmayan tek kulübüz, bunun yanında da hiçbir zaman şampiyonluk hedefiyle oynamayan tek kulübüz. Çünkü Türkiye'de şampiyonluğa oynayıp da sonra isimleri futbol kabristanında olan bir sürü kulüp var. Futbol kabristanında bu kadar mevtamız varken herkesin şampiyonluğa oynamasını beklemeyelim. Bizim bir oyun planımız var, üç santralli oyun. Bunu biz U15'ten A takıma kadar hepsine yapıyoruz. Tabii yeni oyun sistemini oturtmak kolay değil, biz de yavaş yavaş oturtmaya başladık. Öyle klasmanın 17'ncisi, 15'incisi, 4'üncüsü, 3'üncüsü bizim için hiç öyle şeyler yok. Varacağımız liman belli delikanlı, önemli olan yolculuktur. Bu yolculukta da önemli olan varacağın limana gitmektir. Başka limanlara sapmadan yolumuza devam ediyoruz"

2020-2021 Sezonunda Altınordu Neler Yaptı?

2020-2021 sezonuna Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu ile başlayan Altınordu ilk 11 haftalık periyotta yanlız 2 mağlubiyet 2 beraberlik 7 galibiyet alarak sezona oldukça iyi bir başlangıç yapıp liderlik koltuğuna da oturmasına karşın ligin 18. haftasına kadar yanlızca 1 galibiyet alarak 9. sıraya kadar geriledi. Deneyimli teknik adamın dokunuşları ile 19. haftadan itibaren 10 maçlık yenilmezlik serisi yakalayıp 24 puan toplayan Altınordu yeniden play-off potasına girdi. Liderle arasındaki puan farkını ne kadar 5’e düşürmüş de olsa kalan haftalarda inişli çıkışlı bir grafik sergileyen İzmir temsilcisi 34 haftanın sonunda final’e kalmayı başardı.

2020-2021 Sezonunda Altay Neler Yaptı?

Sezona deneyimli teknik adam Yücel İldiz ile başlayan Altay sezonun ilk yarısında çizmiş olduğu iyi grafikle zirveyi zorladı 17. haftadaki Bandırma mağlubiyeti ile ligin ilk yarısını lider kapatma şansını değerlendiremedi. Sezonun ikinci yarısına da kötü bir başlangıç yapan Altay’da art arda alınan mağlubiyetler sonrasında görevine son verilen Yücel İldiz'in yerine Osman Özköylü getirildi. Yeni hocasıyla iyi bir çıkış yakalayan Altay, bitime 6 hafta kala lider Giresun ile arasındaki puan farkını 4’e kadar düşürüp ilk iki sıra için iddialı konuma gelse de takip eden 3 haftada alınan 1 galibiyet sonrası ilk iki şansını yitirdi. Ligin son iki maçı ve Play-off maçlarını düşünerek yönetim kulübün ve Türkiye’nin efsane ismi olan Mustafa Denizli'nin kapısını çaldı. Deneyimli Teknik adam tereddüt etmeden geldiği görevde lig’de iki de iki yaparak takımı play-off’a taşıdı.

1. Lig Play-off Nedir? Nasıl Oynanır?

1. Lig'de fikstür tamamlandıktan sonra 1. ve 2. takım Süper Lig’e çıkar. Yükselecek son takımın belirlenmesi için oynanan maçlara play-off denir. 

Güncel sistemde 1. Lig'i 3. 4. 5. ve 6. olan takımlar play-off maçları oynamaktadır. '3. ile 6., 4. ile 5.'nin çift maç usulü karşı karşıya gelir, 2 maçta galip gelenler final maçı oynar.

Maçın oynanacağı tarafsız sahayı TFF belirler. Final tek maç usulü oynanır ve kazanan Süper Lig’e yükselir. 

2020-2021 TFF 1.Lig Play-off finali için 26.05.2021 saat 20.00’de Altay - Altınordu karşı karşıya gelecek. 

İlgili Ürünler

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık