Ağırlık (Spor) Eldiveni Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Ağırlık (Spor) Eldiveni Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Ağırlık kaldırarak yapılan direnç egzersizlerinin metabolizmanızı hızlandırması, yağ yakmanıza ve kaslarınızı geliştirmenize yardımcı olması, kendinizi daha güçlü hissetmenize sebep olması gibi pek çok avantajı var. Fakat ağırlık kaldırmak bir süre sonra ellerinizde nasır oluşumuna sebep olabilir veya terleyen ellerinizle ağırlıkları kavramanız zorlaşabilir. Eğer ağırlık antrenmanı yapıyor ve ellerinizle veya kavramanızla ilgili sorunlar yaşıyorsanız, ihtiyaçlarınıza uygun bir çift spor eldiveni edinmenizi öneriyoruz. Ağırlık kaldırma eldiveni almadan önce hakkında ihtiyaç duyacağınız bilgileri bu yazımızda sizler için derledik.

Ağırlık Eldiveni Neden Gereklidir?

Özellikle ağırlık kaldırırken, bir çift halter eldiveni bir süre sonra en iyi yardımcınız olabilir. Doğru eldiven seçimiyle ellerinizin ağrımasının önüne geçebilir, bileğinizdeki desteği arttırabilir, parmaklarınızın incinmesini engelleyebilirsiniz. Spor eldivenleri zamanla avcunuzun içerisinde oluşması muhtelem deri soyulmalarını en aza indirecektir. Aynı zamanda eldiven kullanmak tutuş gücünüzü arttırabilir ve böylece halter barını daha kolay kavramanıza yardımcı olur. Eğer spor yaparken avuç içleriniz çok terliyorsa spor eldiveni mutlaka işinizi görecektir. Böylece ağırlık kaldırırken halterinizi düşürme ve kendinize zarar verme ihtimaliniz azalacaktır. Diğer yandan ağırlık eldiveni kullanmadığınız zaman ağırlığı düşürmemeye konsantre oluyor olabilirsiniz, ağırlık eldiveni giyerek yaptığınız antrenmanda tamamen ağırlığı kaldırmaya odaklanarak tekniğinizi de geliştirebilirsiniz. Ağırlık eldiveni kullanmanın başka bir avantajı ise bileğinize destek sağlıyor oluşudur. Eğer el bileğinizle ilgili sorunlar yaşıyorsanız, farklı destekler sağlayan eldivenlere göz atmanızı öneririz. 

Ağırlık Eldivenin Özellikleri Nelerdir?

Eğer spor yaparken ağırlık eldiveni kullanmaya karar verdiyseniz, dikkat etmeniz gereken noktalar var. Sizin ihtiyaçlarınıza cevap veren bir eldiven seçerek çok daha verimli antrenmanlar yapabilirsiniz. Tabii ki her spor eldiveninde olması gereken özellikler de var. İyi bir spor eldiveninin hava geçirgenliği yüksek olmalı, destekleyici olmalı ve elinizi rahatsız hissettirmemeli. Ağırlığı kavrarken doğru şekilde ve doğru teknikle kavramanız için size yardımcı olmalı. Mutlaka elinize uygun bedende bir eldiven çifti seçmelisiniz, fazla büyük veya olması gerekenden küçük bir eldiven saydığımız tüm avantajların önüne geçip, verim alamamanıza yol açacaktır. Eldiveninizin rahat olmasını da es geçmemelisiniz, nefes alabilen ve aynı zamanda destek sağlayan bir materyalden imal edilen eldiven ile çok daha konforlu bir antrenman deneyimi yaşayabilirsiniz. Eğer çok fazla ağırlık kaldırmayacaksanız muhtemelen dolgusu fazla olan bir eldivene ihtiyaç duymayacaksınız. Fakat daha ağır bir antrenman hedefliyorsanız daha fazla dolgusu ve bilek desteği olan eldivenler işinize yarayacaktır. Yine ihtiyacınıza göre parmaklarınızı da kapatan veya parmaksız bir eldiven seçimi yapabilirsiniz.

Ağırlık Eldiveni Nasıl Temizlenir?

Sporunuzu bitirdikten sonra terlemiş olan eldivenlerinizde zamanla bakteri üremesi ve koku olabilir, hele ki spor çantanızın kapalı ve nemli bir ortam olduğu düşünülürse. Spor eldivenlerinizi haftada bir uygun yöntemlerle temizlemenizi tavsiye ediyoruz. Bunun için ılık suya biraz bulaşık sabunu ya da sıvı sabunu ekleyip, eldivenlerinizi bu suda bir süre bekletebilirsiniz. Ellerinizle hafifçe ovarak kirden arındırabilirsiniz. Bu şekilde eldivenlerinizin hem içini hem dışını temizlemeyi unutmayın. Eğer eldivenleriniz hala kokuyor veya temiz hissettirmiyorsa suda biraz daha uzun bekletebilirsiniz. Elde yıkamayla temizlenmiyorsa, çamaşır makinesinde hassas programda yıkamayı deneyebilirsiniz. Eldivenlerinizi kurutma makinesinde kurutmamalısınız, kendi kendilerine kurumaları şekillerini kaybetmemelerini sağlar. Aynı zamanda eldivenlerinizi güneşin altında kurutmak da kaçınmanız gerekenlerden; direkt güneş ışığı kumaşa ve ipliklere zarar verip eldiven şeklinin bozulmasına yol açabilir.

Ağırlık kaldırırken tutuş gücünüzü arttırmak veya ellerinizi olası hasarlardan korumak istiyorsanız spor eldivenleri sizin için oldukça faydalı olacaktır. Hafif ağırlıklarla çalışıyorsanız bu Nike Spor Eldiveni veya daha ağır antrenmanlar için Voit eldiven harika seçimler olabilir. İhtiyaçlarınıza ve bedeninize uygun daha fazla spor eldivenine göz atmak için Yalı Spor’u ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Ürünler

Beğenebileceğiniz Diğer Yazılar

Yukarıya çık